Studenič chce nadviazať na krásne spomienky, Lantoši oplatiť dôveru

PIEŠŤANY (SZĽH) – Koncom týždňa sa bublina slovenskej hokejovej reprezentácie v Piešťanoch rozrástla o ďalšie dve hráčske mená. Róbert Lantoši i Marián Studenič smerovali za národným tímom krátko po prílete zo zámoria, pričom absolvovali povinné testovanie i ďalšie nevyhnutné procedúry späté so vstupom do bubliny. Na mužstvo sa tešia, na úlohy v tíme sú pripravení.  

Obaja rýchli krídelníci majú za sebou náročnú sezónu. Otvorili ju v slovenskej extralige, dohrávali v zámorí. Marián Studenič sa ideálne rozohral v drese bratislavského Slovana. Na farme v Binghamtone následne podával solídne výkony, ktoré mu napokon vyniesli osem zápasov v NHL vrátane debutu z 11. apríla. „Divná sezóna. Najmä z hľadiska korony. Začal som na Slovensku, neskôr šiel do Ameriky, začal na farme, a potom si zahral aj zopár zápasov v NHL. Karantény, rozbitý program. Nikdy sme nevedeli, čo sa bude diať zajtra. Nakoniec to nejako dopadlo. Najviac som však šťastný, že som si splnil detský sen a nastúpil v NHL,“ povedal po príchode pre hockeyslovakia.sk Marián Studenič.

V národnom tíme je pripravený nadviazať na úspešný ročník z individuálneho hľadiska. „Som rád, že som konečne doma a mohol som sa pripojiť k reprezentácii. Po majstrovstvách sveta 2019 mi zostali dobré spomienky. Rád sa sem vraciam a teším sa, že môžem vidieť chlapcov a trénerov,“ doplnil Marián Studenič.  

Róbert Lantoši otvoril „covidový“ ročník v Nitre. Pomohol tímu vo výbornej prvej polovici sezóny, vďaka ktorej si Nitrania zaistili účasť v elitnej šestke extraligy po základnej časti. Pred koncom roka 2020 odletel Lantoši do zámoria. Za Providence, farmársky tím Bostonu, odohral 25 duelov s bilanciou deväť gólov, šesť asistencií. „Dva roky som o reprezentáciu bojoval. Teraz som dostal telefonát, aby som prišiel, že na mňa počkajú. Je to perfektný pocit. Budem sa snažiť oplatiť takúto dôveru,“ povedal Lantoši.

V reprezentácii našiel aj klubových spoluhráčov zo začiatku ročníka – Nitranov Šimona Nemca s Adriánom Holešinským. „Som rád, že chalani z Nitry sú tu. Či už Šimon Nemec, alebo Aďo Holešinský. Väčšinu tímov poznám, nestretol som sa len s pár chlapcami. Ale teším sa na nich. Som víťazný typ, preto chcem mužstvu pomôcť najviac ako viem,“ dodal Lantoši.