Strieborná prilba v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige začína štvrtú sezónu

Druhá najvyššia hokejová súťaž na Slovensku už počas štvrtej sezóny prináša divácku anketu o najlepšieho hráča mesiaca. Priaznivci vždy v desaťdňovom hlasovaní rozhodnú o tom, ktorý hráč bude počas nasledujúceho mesiaca nosiť na hlave striebornú prilbu.

Prvé hlasovanie začalo v pondelok na oficiálnej stránke St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy www.stnliga.sk.

Hlasujte za najlepšieho hráča mesiaca

O septembrové ocenenie sa uchádzajú Ľubomír Vaškovič zo Skalice, Jakub Linet z Michaloviec, humenský kapitán Filip Vaško, Dubničan Vladimír Lantoš a jediný obranca Juraj Ďurkech z Považskej Bystrice.

Skalický krídelník Ľubomír Vaškovič zaznamenal v prvom súťažnom mesiaci päť gólov a tri asistencie. Najcennejšie sú jeho rozhodujúce nájazdy proti Považskej Bystrici aj Bratislave. Dvoma bodmi prispel ku dôležitému domácemu víťazstvu nad Martinom.

Center tretej michalovskej formácie Jakub Linet v septembri štyrikrát skóroval a pridal aj päť gólových prihrávok. Navyše, na ľade nebol ani pri jednom inkasovanom góle svojho mužstva, vďaka čomu má na konte deväť plusových bodov.

Iba 24-ročný humenský kapitán Filip Vaško je pravým lídrom nováčika. S piatimi gólmi je najlepší strelec tímu, pridal aj dve gólové prihrávky. Šikovný útočník sa presadil aj na horúcej martinskej pôde, dva góly vsietil Novým Zámkom i Trnave.

Dubničan Vladimír Lantoš nazbieral v šiestich stretnutiach osem bodov. Dva góly a dve asistencie nazbieral proti novozámockej rezerve, dva presné zásahy dosiahol aj v Trnave a prispel tak k vysokým víťazstvám Dubnice a priebežnej štvrtej priečke v tabuľke.

Zadák Juraj Ďurkech z Považskej Bystrici odohral len štyri zápasy, v ktorých však dvakrát skóroval a pridal aj štyri asistencie, čo je na obrancu výborná vizitka. Dopomohol tak Považanom k cenným domácim triumfom nad Trnavou aj Martinom.