Stav Bouwmeestera je dobrý, s kapitánom Pietrangelom už žartoval

ANAHEIM - Hokejový obranca Jay Bouwmeester je po stredajšej srdcovej príhode stabilizovaný. Tridsaťšesťročný obranca St. Louis Blues skolaboval počas 1. tretiny v zápase na ľade Anaheimu. Zo striedačky ho odniesli na nosidlách a transportovali do nemocnice. Zápas napokon nedohrali, NHL rozhodne o náhradnom termíne.

O stave Bouwmeestera informoval portál nhl.com, ktorý citoval generálneho riaditeľa "Bluesmanov" Douga Armstronga: "Jayovi Bouwmeesterovi sa v lekárskom stredisku UCI Irvine Medical Center v Anaheime darí veľmi dobre. Absolvoval sériu vyšetrení, ale veci vyzerajú veľmi pozitívne."

Armstrong tiež povedal, že zdravotnícky personál použil na obnovenie činnosti Bouwmeesterovho srdca defibrilátor. Hráčovi sa potom ihneď vrátilo vedomie. "Chceli by sme sa poďakovať kondičnému trénerovi Rayovi Barileovi a jeho personálu, ako aj zdravotníckemu personálu Anaheimu vrátane trénerov aj lekárov, za rýchlu reakciu. Ďakujeme všetkým v Honda Centre za ich úsilie o záchranu života. Je to svedectvo, že hráčske odbory NHLPA a NHL, zaisťujú, že tímy robia všetku prácu v zákulisí na sto percent, a aby ľudia na správnom mieste pomohli chlapcom, ak sa niečo stane."

Bouwmeesterovi sa príhoda stala počas "Father's Tripu". Na vonkajších zápasoch tímu sú s hráčmi aj ich otcovia. Kapitán St. Louis Alex Pietrangelo a jeho otec navštívili Bouwmeestera v utorok. "Bolo pre mňa dôležité, aby som ho len videl. Ostatní hráči mu poslali priania k skorému uzdraveniu. Každý sa cíti lepšie, keď vie, že je v dobrých rukách. Počas našej návštevy mal dobrú náladu. Bol to typický Jay. Všetci sme sa cítili oveľa lepšie, keď sme s ním mali možnosť hovoriť," povedal Pietrangelo.