Šťastný zdolal koronavírus bez čuchu a chute, verí v pokračovanie víťaznej vlny

NITRA (SZĽH) - Hokejisti spod Zobora po desaťdňovej povinnej karanténe už naplno zarezávajú na ľade. Tím sa zišiel v kompletnom zložení na piatkovom tréningu. „Corgoni“ budú chcieť opäť naskočiť na víťaznú vlnu a prvú šancu budú mať v stredu 4.11. v prvom semifinálovom stretnutí Superpohára proti Slovanu Bratislava.  

Zo športového hľadiska nepríjemné pozastavenie tréningového procesu majú za sebou už aj Nitrania. Výbornú fazónu dokázali zverenci trénera Stavjaňu pomyselne preniesť z ľadu aj na zákernejšieho súpera, ktorým bol koronavírus. Zvládli ho bez väčších ťažkostí. Medzi pozitívne testovaných patril aj Andrej Štastný. „Nemal som žiadne ťažké príznaky, vďakabohu, iba som stratil čuch a chuť,“ ozrejmil na úvod svoj zdravotný stav.

Prechod z domova späť na štadión nebýva po podobnej pauze ľahký. Tréningový výpadok teda pociťoval i on. „Samozrejme, cítiť to, aj keď sa človek doma snaží niečo robiť, no určite tým nenahradíte ľad. Deficit tam je,“ jasne reagoval 29-ročný útočník. Štyri zápasy, štyri výhry a aktuálne iba jednobodová strata na prvý Zvolen, ktorý má o dva zápasy viac. Tak znie bilancia Nitry. Spokojnosť neskrýva ani rodák z Považia. „Zatiaľ je to super. Vyhrali sme všetky zápasy za plný počet bodov. Škoda tohto výpadku, no verím, že čoskoro nabehneme do toho a pôjdeme znovu za výhrami,“ odhodlane hovorí robustný stredný útočník.

Dobrý herný prejav podporený kvalitne chytajúcim brankárom je zatiaľ zárukou, že bielo-modrí predvádzajú o poznanie lepšie výkony ako v predošlej sezóne. „Podarili sa nám vyhrať aj ťažšie zápasy doma i vonku. Mali sme aj veľmi dobrú prípravu, takže v mužstve sila je. Na druhej strane sa nám nemusí dariť tak, ako doteraz, keďže sme vyhrali zápasy aj tesne o jeden gól,“ apeluje na ostražitosť trojnásobný účastník MS. Na druhej strane však vníma ďalší pozitívny dielik v skvelo zapadajúcej nitrianskej mozaike. „V tíme je dobrá partia a nálada, takže verím, že budeme aj ďalej vyhrávať,“ dodal.

Lanti je výborný hokejista, tam nie je o čom. A mladý Koláč je tiež vynikajúci. Ja si myslím, že sme si sadli a pôjde nám to tak aj ďalej. ANDREJ ŠŤASTNÝ o spolupráci v útoku

Odchovanec Dukly Trenčín je členom druhého útoku Nitry, ktorý tvorí okrem neho Róbert Lantoši a Andrej Kollár. Trojica, ktorá vznikla v prvom štvrťfinále Superpohára s Trenčínom (6:3) a zatiaľ nedala trénerom dôvod na zmenu. „Hrá sa mi s nimi super. Lanti je výborný hokejista, tam nie je o čom. A mladý Koláč je tiež vynikajúci. Ja si myslím, že sme si sadli a pôjde nám to tak aj ďalej,“ pochvaľuje si spoluprácu s útočnými parťákmi.

Produktívne trio postihla jedine výmena postov, ktorú inicioval trénerský štáb. Výsledkom dialógu bol presun Šťastného z krídla na svoj typický post, do stredu útoku. Opačne putoval Kollár. „Osobne sa cítim lepšie na centri. Baví ma hrať hore-dole, a tiež v obrannom pásme, čiže som rád, že môžem hrať ntu. Tréner chcel vyskúšať rôzne variácie, spoločne sme sa takto dohodli. Myslím si, že pokiaľ nám to ide, nie je dôvod to meniť,“ spokojne poznamenal Šťastný, ktorý si v rámci Tipos extraligy pripísal tri kanadské body za jeden gól a dve asistencie. O bod lepšie si počína v bodovaní Superpohára, kde má na konte v štyroch zápasoch rovnaký počet bodov. Práve v tomto turnaji čaká na Nitru v semifinále atraktívny súper – bratislavský Slovan. Obe mužstvá sa stretli už v skupinovej fáze, pričom z výhry 7:5 sa vtedy na ľade Nitry tešili belasí. Bývalý hráč Slovana Bratislava nepochybuje, že teraz sa misky váh preklopia. „Ja verím, že áno. Verím, že sa dáme fyzicky dokopy a budeme na stredu všetci pripravení a vyhráme,“ uzavrel na záver Andrej Šťastný.