Šťastný strelil 20. gól v sezóne, Winnipeg zvíťazil v Montreale 4:2

NEW YORK - Hokejisti Winnipegu si v noci na utorok poradili s domácim Montrealom 4:2. O triumfe nad posledným tímom Východnej konferencie NHL rozhodol v 52. minúte ruský útočník Jevgenij Svečnikov. Jets uspeli v druhom zápase za sebou, minulú noc zvíťazili na ľade Ottawy 4:3. V tabuľke Západnej konferencie im patrí 10. priečka, na 8. Los Angeles Kings strácajú osem zápasov pred koncom základnej časti päť bodov.

"Ak sa chceme dostať do play off, musíme v tomto úseku vyhrať veľa duelov. Myslím si, že je to cieľ všetkých v tíme a tieto dva body sú pre nás dôležité," povedal po stretnutí pre oficiálny web profiligy Morgan Barron, ktorý si v drese hostí pripísal dva body za gól a asistenciu.

Svoj tím, ktorý bojuje o voľnú kartu do vyraďovacej fázy, a stále je v hre aj o priamy postup z Centrálnej divízie, podržal aj brankár Connor Hellebuyck s 92-percentnou úspešnosťou zákrokov. Paul Šťastný si pripísal za Winnipeg jeden presný zásah a prvýkrát od sezóny 2013/14 dosiahol v ročníku hranicu 20 gólov. Na druhej strane vsietil svoj jubilejný 100. gól v NHL Josh Anderson.

 

NHL - sumár:

Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Góly: 21. Armia (Dvorak, Savard), 47. Anderson (Petry, Suzuki) – 22. Barron (Ehlers, Samberg), 24. Šťastný (Barron, Samberg), 52. Svečnikov (Connor, Dubois), 59. Lowry (Sanford, Morrissey). Brankári: Montembeault - Hellebuyck, strely na bránku: 25:35, 20.728 divákov

 

Postupujúci do play off:

Východná konferencia

Metropolitná divízia: Carolina, NY Rangers

Atlantická divízia: Florida, Toronto

 

Západná konferencia

Centrálna divízia: Colorado