Šťastný skončil vo všetkých funkciách, Košice majú nového trénera

Vedenie extraligového klubu HC Košice odvolalo Jana Šťastného z pozície hlavného trénera, športového manažéra aj šéftrénera mládeže.

"Vedenie klubu dnešným dňom odvolalo Jana Šťastného zo všetkých funkcií. Potrebovali sme dať hráčom impulz pred zostávajúcimi zápasmi základnej časti. Táto zmena by mala byť tým impulzom. Je potrebné, aby zbierali body a aby sa dostali na priečky garantujúce play off. Ako tradičnému klubu nám tá pozícia patrí. Liga je dnes veľmi vyrovnaná a myslíme si, že aj napriek ťažkej predsezónnej situácii sme vyskladali – aj vďaka Honzovi Šťastnému – kvalitný tím. V minulosti prekvapilo aj viacero papierovo slabších tímov a naše ciele sú teda určite vyššie, než odzrkadľuje súčasná tabuľka," uviedol výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.

Asistentom nového hlavného trénera Marcela Šimurdu bude Tomáš Kochan, ktorý sa do A-mužstva presunul z košickej mládeže.

Marcel Šimurda už v minulosti v trénerskej pozícii bol a mal dobré výsledky. Tomáš Kochan je kvalitným trénerom, ktorý sa presúva z mládeže. Pracujeme ešte na posilnení trénerského kádra,“ naznačil Klíma.

Šťastný prišiel do Košíc pred sezónou 2019/20, v klube pôsobil ako športový manažér. Pred ročníkom 2020/21 sa ujal aj trénerského kormidla.

„Pozícia športového riaditeľa momentálne nie je až taká dôležitá, keďže sa už skončilo prestupové obdobie. Máme však rozpracované varianty na túto pozíciu aj vzhľadom na blížiacu sa storočnicu nášho klubu. Uvidíme, čo bude z nadchádzajúcou sezónou, pretože Covid je tu ešte stále. Zatiaľ neobsadíme ani pozíciu šéftrénera mládeže, keďže mládežnícke súťaže sú stopnuté," doplnil Klíma.

Košický tím je po 40 odohraných zápasoch na 8. mieste tabuľky a na šiestu priečku garantujúcu priamu účasť play off stráca osem bodov.

 


Súvisiace články