Štartuje séria turnajov Orange hokejové talenty, podstatou je nechať deti hrať sa

BRATISLAVA (SZĽH) – V sobotu 21. mája sa začne séria podujatí Orange hokejové talenty – Hokejové živly (pôvodne Orange hokejový deň). Prvý z trojice turnajov, ktorý bude určený pre mladých hráčov a hráčky s dátumom narodenia od 1. septembra 2011 do 31. augusta 2012, privíta zvolenská Ice Aréna.

Ako napovedá aj názov samotnej série turnajov, zápasy sa ponesú v duchu konfrontácie hokejových živlov. Šesťdesiat hráčov/hráčok v poli a dvanásť brankárov/brankárok bude rozdelených náhodne do šiestich tímov (Hromy, Búrky, Tornáda, Blesky, Hurikány a Lavíny). Družstvá sa rozmiestnia do troch skupín, v ktorých odohrajú navzájom štyri zápasy (2 x každý s každým). 

V každom tíme dostane priestor desať hráčov/hráčok a dvojica brankárov/brankárok. Hrať sa bude tretinkový hokej vo formáte troch proti trom plus brankári, dvakrát po šestnásť minút. Podstatou podujatia je nechať deti hrať sa. Nepôjde o počet strelených gólov a výsledky. Dôležité bude, aby mladí hokejisti a hokejistky rozvíjali svoje zručnosti. 

„Sme radi, že po veľmi úspešnej, niekoľko rokov trvajúcej, Orange Minihokej Tour môžeme spoločne priniesť nové podujatie, ktoré v sebe nesie moderné prvky prípravy, motivácie a práce s hokejovými talentmi. Počas športovo-technickej prípravy projektu a začiatočnej komunikácii sme používali názov Orange hokejový deň. V rámci novej kampane našej spoločnosti k aktuálnym MS vo Fínsku však pripomíname dôležitosť mládežníckeho hokeja a poukazujeme na malé hokejové talenty, z ktorých veríme, že raz budú úspešní hokejisti a hokejistky, preto sme si potvrdili názov Orange hokejové talenty. Najlepšie to vystihuje podstatu našej spolupráce a aktivity. Dúfame, že prostredníctvom tohto podujatia sprostredkujeme deťom nové zážitky, ktoré ich posunú vpred v hokejovom raste aj samotnom živote,“ vyjadril sa zástupca spoločnosti Orange Slovensko Marián Vavrovič. 

Program podujatia vo Zvolene odštartuje rannou registráciou detí, po ktorej bude nasledovať hodinové cibrenie hokejových zručností. Mladé talenty absolvujú pod vedením regionálnych inštruktorov sériu zábavných cvičení. Potom prídu na rad samotné duely, ktoré budú rozdelené do dopoludňajšieho a popoludňajšieho bloku. 

„Pri hokeji sme ako spoločnosť už 15 rokov a vždy sme sa pozerali najmä na to, ako podporiť mládež. Iba tak sa môžeme posúvať a spoločne rásť. Potrebujeme vychovávať a podporovať nové hokejové talenty. Bez toho nemôžeme byť úspešní na vrcholných podujatiach, akými sú zimné olympijské hry alebo majstrovstvá sveta. Slovenský zväz ľadového hokeja vo voľbách potvrdil svoje smerovanie, čo znamená podporu mládežníckeho hokeja, reprezentácií, moderného prístupu a zároveň otvorenosť k zmenám. Tešíme sa na ďalšie spoločné a úspešné projekty. Rovnako verím, že slovenskí hokejisti dosiahnu dobrý výsledok na prebiehajúcich MS, pretože úspechy reprezentácie takisto motivujú deti k hraniu hokeja,“ doplnil Vavrovič. 

Cvičenia zamerané na hokejové zručnosti a samotné zápasy doplnia aj sprievodné aktivity. Deti sa môžu tešiť na spoločné fotenie a domov si odnesú vecné dary. Zároveň sa uskutoční aj žrebovanie o šesť týždňových vstupeniek do Hokejovej školy Mariána Gáboríka. Rodičia môžu absolvovať diskusiu s regionálnym inštruktorom SZĽH Radovanom Somíkom. Majster sveta z Göteborgu bude súčasťou celého turnaja.

Druhé podujatie série Orange hokejové talenty je naplánované na sobotu 28. mája v Nitre, kde máme stále voľné miesta. Brankári/brankárky sa môžu registrovať TU, hráči/hráčky TU. Záverečný tretí turnaj sa uskutoční 27. augusta v Michalovciach. Registrácia bude otvorená dva týždne pred štartom akcie.