Stačilo 27 sekúnd a slovenská osemnástka otočila zápas proti Bielorusku

KODAŇ (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 je po dvoch zápasoch v hre o triumf na Turnaji 4 krajín v Dánsku. Po štvrtkovom vysokom víťazstve nad rovesníkmi z Dánska si zverenci trénera Ivana Feneša poradili aj s Bieloruskom, ktoré zdolali 1:2. Otvárací gól stretnutia pritom už v piatej minúte strelili Bielorusi zásluhou Stanislava Gerasimova. Naši mladíci odpovedali až v priebehu druhej časti hry a podarilo sa im „bleskovo“ otočiť vývoj duelu. Kľúčové momenty sa odohrali v priebehu jedinej – konkrétne 26. minúty. Najskôr sa o vyrovnávajúci gól postaral útočník Samuel Rehák. A už o 27 sekúnd zariadil druhý a zároveň víťazný zásah Jakub Ragan.

Slovenská osemnástka nestratila na podujatí v Kodani ešte ani bod, plný počet majú po dvoch stretnutiach aj reprezentanti Nemecka. Proti nim Slováci nastúpia v sobotu v záverečnom vystúpení na Turnaji 4 krajín. Úspešnejší zo zápasu medzi Slovenskom a Nemeckom sa stane aj celkovým víťazom turnaja.

 

Ivan Feneš, tréner reprezentácie do 18 rokov:

V tomto zápase sme obstáli výborne. V úvode sme sa ťažšie rozbiehali ale od druhej tretiny sme na ľade dominovali. Sme veľmi radi, že sme zápas doviedli do víťazného konca. Naše dva góly padli po výborných akciách – boli to vedomé činnosti ktorým sa venujeme od júla. Zajtra nás čaká tretí zápas za tri dní, ale rovnaké podmienky má aj súper z Nemecka. Čakáme opäť náročný zápas – Nemci aj Bielorusi sú tímy, ktoré hrajú v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. Každý zápas proti nim je náročný, majú svoju kvalitu. Ale tú máme aj my a verím, že to potvrdíme v zajtrajšom zápase.

 

Turnaj štyroch krajín, Kodaň (Dánsko)

SLOVENSKO 18 – Bielorusko 18 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly SR: 26. Rehák (Nemec, Faith), 26. Ragan (Stacha).

Vylúčení: 6:8, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, strely 30:24

 

Zostava SR 18: Opatovský – Fatul, Zubák, Stacha, Putala, Petrovický, Nemec, Jacko, Ketner – Kolenič, Myklukha, Kašlík, Krajč, Faith, Rehák, Ragan, Šimko, Mastič, Olejník, Petráš, Vaňo.