SR17: Druhý zápas SR proti USA vo Vispe nevyšiel, Sýkora: Prílišný rešpekt

VISP (SZĽH) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov prehrali vo svojom druhom vystúpení na Turnaji piatich krajín v švajčiarskom Vispe s rovesníkmi USA vysoko 3:11. Autormi slovenských gólov boli Samuel Sisik, Daniel Jenčko a Milan Tadeáš Jobek.

Tretí duel na turnaji odohrajú zverenci trénera Romana Sýkora v piatok, od 18.30 nastúpia proti domácemu Švajčiarsku. Náročné podujatie so štyrmi zápasmi za štyri dni zavŕšia v sobotu od 12.30 duelom proti Česku.

Slováci po úvodnom inkasovanom góle v 5. minúte zažili mimoriadne náročný vstup do druhej polovice prvej tretiny. V rozpätí 89 sekúnd dostali od Američanov ďalšie tri góly. Hoci v 14. minúte znížil Sisik a v 26. dokonca na 2:4 zo slovenského pohľadu Jenčko, hokejisti USA sa opäť rozbehli a v závere druhého dejstva predviedli ďalšiu efektívnu pasáž. Tentoraz vsietili štyri góly za necelých päť minút, čo malo za následok stav 8:2 v prospech zámorského výberu po 40 minútach. V záverečnom dejstve pridali rozbehnutí favoriti ešte tri góly a stanovili konečné skóre na 11:3.

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov vo Vispe

USA – Slovensko 11:3 (4:1, 4:1, 3:1)

Góly: 5. Pierson (Mania, Fascia), 10. MacCarthy (Shaugabay), 11. Renkowski, 12. Pierson (Oliver, Burchill), 35. Mania (Whitelaw, Fascia), 37. Briere (Yurchuk), 38. Pierson (Kinsman, St. Louis), 40. Nicholas (St. Louis, Kinsman), 43. Terrance (Whitelaw, Nelson), 43. Renkowski (Kinsman), 55. Adams (Kinsman) – 14. Sisik (Eperješi), 26. Jenčko (Pilát), 54. Jobek (Cedzo, Čajkovič).

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0.

Rozhodovali: Hürlimann – Urfer, Meusy – 136 divákov.

Zostava SR: Slávik (43. Urban)  – Barcík, Čajkovič, Eperješi, Beluško, Královič, Jurčo, Sakmár, Kutnár – Kukumberg, Jobek, Cedzo – Císar, Sisik, Pilát – Kurila, Jenčko, Ridzoň – Priščák, Stahoň, Žurek. Tréner R. Sýkora.

Hlas po zápase

Roman Sýkora, tréner SR 17: „Trošku ma mrzí náš vstup do zápasu. Veril som, že víťazstvo s Nemeckom nám pomôže a povzbudí nás. Bohužiaľ, niektorí chalani nastúpili proti USA nieže s rešpektom, ale dokonca so strachom. Ukázalo sa to v prvej tretine, v ktorej sme inkasovali štyri góly v rýchlom slede. Keď sa nám začiatkom druhého dejstva podarilo znížiť na 2:4, prišli fázy hry, v ktorých sme hrali vyrovnanú partiu s Američanmi. Potom sa potvrdilo, že pokiaľ vypustíme dve-tri striedania, Amerika to dokáže využiť. A aj využila, dala ďalšie štyri góly. Pred treťou tretinou sme sa chlapcom snažili dohovoriť. Išlo nám o to, aby sme sa v nej dobre nastavili na ďalší zápas. Nechceli sme dostať desiatku, ale hneď na začiatku tretiny sme inkasovali a napokon sme sa jej nevyhli. Som však rád, že chlapci majú možnosť hrať takéto ťažké zápasy. Zisťujú, že medzinárodný hokej je niekde inde a pokiaľ sa budú chcieť živiť hokejom, budú musieť na sebe ešte tvrdšie pracovať a zlepšovať sa.“

Ďalšie výsledky turnaja

utorok 17. augusta

Švajčiarsko – Nemecko 6:5 pp (1:2, 2:2, 2:1 – 1:0)

USA – Česko 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)

streda 18. augusta

Česko - Švajčiarsko 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

štvrtok 19. augusta

Nemecko - Česko