Víťazná bodka tímu SR 17 a prvenstvo na turnaji vo Füssene!

Tréner Martin Hrnčár na slovenskej striedačke, foto Ján SúkupTréner Martin Hrnčár na striedačke SR 17, foto Ján Súkup

FÜSSEN (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov  vybojovala prvenstvo  na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene, keď v sobotňajšom  záverečnom stretnutí zdolala rovesníkovŠvajčiarska 4:1. Základ k tretiemu víťaznému zápasu si zverenci trénera Martina Hrnčára položili gólmi Krivošíka a Tamášiho v úvodnej tretine. V polovici zápasu zvýšil A. Ružička už na 3:0. Keď  v 44. min. pridal ten istý hráč  gól v oslabení, nebolo už pochýb o zaslúženom úspechu mladých slovenských hokejistov. 

Defenzíva SR 17 v plnom nasadení na kanadskom ľade, foto Matt Murnagham-Hockey Caanada ImagesDefenzíva SR 17 v plnom nasadení

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turnaj štyroch krajín výberov do 17 rokov - Füssene

Slovensko "17" - Švajčiarsko "17" 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly SR "17": 14. Krivošík Hedera, Líška), 19. Tamáši (Miščík, Duda), 30. A. Ružička (Líška, Žiak), 44. A. Ružička (Krivošík, Hedera) - 55. Suter (Miranda, Berni)

Vylúčenia 4:2, presilovky 0:0, oslabenia 1:0.

Martin Hrnčár (SR 17):  "Hovorí sa, že obhajiť prvenstvo je vždy ťažšie než ho vybojovať. Preto  dvojnásobne hreje úspešná repríza minuloročného turnajového víťazstva. Kvalitným herným prejavom sme sa prezentovali už aj na nedávnom zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Rakúsku, lenže doplácali sme na celosezónny problém - nízku efektivitu streľby. Vo Füssene akoby sme to odkliali a dokázali sme pohotovo využívať naše príležitosti. Až na slabšiu úvodnú fázu prvého duelu s Nemeckom sme v ostatných fázach turnaja mali herne neustále navrch. Aj dnes sme sa presadzovali našou hrou, teda tímovým výkonom, výborným korčuľovaním, disciplinovanou defenzívou so spoľahlivým Ivanovičom v bránke, no čo je podstatné - premieňali sme naše šance,  prvé dva góly boli naozaj veľmi pekné,  Práve vyššia úspešnosť streľby dvíhala sebavedomie našich zverencov.  Z tohto ročníka, vrátane chlapcov, ktorí dostali už príležitosť medzi staršími, príde do kádru Projektu SR 18 pre budúcu sezónu viacero šikovných mládencov. Bude záležať na nich, ale aj na nás tréneroch, aby sme zvládli najnáročnejší prechod v mladom hokeji, ktorý je skrytý medzi 17 a osemnásťročnými talentmi."

Nemecko -  Dánsko 6:2 (3:1, 2:0, 1:1)

Tabuľka Turnaja štyroch vo Füssene:
1. Slovensko 3 21 0 0 13:4 8
2. Švajčiarsko 3 2  0 1 6:6 6
3. Nemecko 3 1 0 1 1 8:6 4
4. Dánsko 3 0 0 0 3 5:16 0