Vydarená odveta vo Vipitene: Taliansko 18 - SR 17 3:6

Zo súboja slovenských a amerických mladíkov, foto Laco ĎuračkaIlustračné foto Laco Ďuračka

BRATISLAVA/VIPITENO (SZĽH, fm) - Po stredajšom hernom sklamaní a prehre 1:3 s 18-ročnými hokejistami Talianska si hokejoví reprezentanti Slovenska do 17 rokov napravili reputáciu vo štvrtkovej predpoludňajšej odvete. Na rovnakom ľade - v juhotirolskom Vipitene - zvíťazili hladko 6:3 a uzavreli tak tohtoročnú sezónu.  Obe stretnutia poslúžili výberu "Azzuri"  ako príprava na prvodivízne MS skupiny B v slovinskom Maribore.
 
Prípravný zápas vo Vipitene (Tal.) - štvrtok
 
Taliansko 18 - Slovensko 17  3:6   (1:2, 1:3, 1:1)
Góly SR 17: Vybíral 2, Martančík, Vitek, Studenič a Čacho
 
Martin Hrnčár (tréner SR 17): "V porovnaní so stredou bolo dnešných  prvých 35 minút z našej strany solídnych, aj keď k plnej spokojnosti čo-to chýbalo. Chlapci presnejšie kombinovali, viac sa tlačili  do koncovky, zvýšili početnosť streľby a boli pohotovejší v zakončovaní. Presilovky však boli opäť nevýrazné. S našou hráčskou kvalitou musíme takýchto súperov zdolávať výraznejšie. O rok starší domáci mladíci nám nedovolili vyvinúť výraznejší tlak, pri svojej fyzickej vyspelosti boli veľmi nepríjemní v osobných súbojnoch, húževnato bránili a ich nasadenie ujmocňoval nominačný boj o miestenky na MS. V takejto situácii sa miestami dali naši zverenci  strhnúť k pretláčaniu v osobných súbojoch, namiesto toho, aby využívali svoje zručnosti, šikovnosť a rýchly pohyb s vtipnou kombináciou.  Kladom vystúpenia vo Vipitene bola už samotná možnosť, že sme si v tejto fáze sezóny mohli zahrať so staršími súpermi, aj keď z nižšieho levelu, ale s možnosťou vidieť našich zverencov v inej rovine konfrontácie ako aj z hľadiska odolnosti s urastenejšími súpermi. Počas sezóny sa v nominácii vystriedalo polstovky hráčov. Postupne zhodnotíme komplexne  jedného po druhom s tým či majú potenciál na ďalší rast v projekte osemnástky. V tomto bode však postupujeme veľmi citlivo, pretože chlapec, ktorý je dnes ´pod čiarou´, môže vyrásť   na úroveň  platného hráča do predných formácií."
 
Stredajší priateľský zápas vo Vipitene (Tal.):
 
Taliansko 18 - Slovensko 17 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Gól SR 17: Jáša (Galbavý, Studenič) 
 

Káder  družstva SR 17 na priateľské zápasy v Taliansku (Vipiteno)  dňoch 5.  - 9.  apríla 2015:

Hráči: Peter Bjalončík, Martin Krempaský, Andrej, Boris Martančík, Rastislav Václav Leško (HK ŠKP Poprad), David Hílek, David Jaša, Dominik Kuna,  Kamil Ondráš,  Marián Studenič (HK 36 Skalica), Viliam Čacho, Erik Rajnoha (HK DuklaTrenčín), Martin Dlapka,Roman Durný, Vladimír Vybíral (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Patrik Marcinek (HKM Zvolen), Aurel Nauš (IFK Arboga Hockey/Švéd.), Matej Galbavý (Mora IK/Švéd.), Tibor Tamáš (HC Košice),  Dominik Vitek, Samuel Fereta  (HC Slovan Bratislava),  Dušan Kmec (MHC Martin), 

Náhradníci (na telefonické zavolanie):  Branislav Bernát (MHC Martin), Peter Duda, Richard Miščík (HK Trnava), Anton Ivanovič (HK Trnava/HK ‘99 Ružinov Bratislava), Kroni Musliu (BK Mladá Boleslav, ČR), Samuel Rudy (HC Pardubice, ČR), Dávid Kohút (HC Slavia Praha, ČR), Vojtech Zeleňák (HC Sparta Praha, ČR)

Realizačný tím:  manažér Branislav Šajban, tréner Martin Hrnčár, asistent trénera Stanislav Škorvánek, tréner brankárov Jozef Urdák, lekár MUDr. Stanislav Beli, masér: Michal Hrtús