Sedemnástka SR na Turnaj štyroch krajín do Füssenu

Defenzíva SR 17 v plnom nasadení na kanadskom ľade, foto Matt Murnagham-Hockey Caanada Images

BRATISLAVA (SZĽH) – Záverečnou medzinárodnou previerkou sezóny  slovenských reprezentantov do 17 rokov bude účasť na turnaji hokejistov tejto vekovej kategórie v nemeckom Füssene. Zverencov trénera SR 17 Martina Hrnčára na Turnaji štyroch krajín postupne preveria  hokejisti Dánska, domáceho Nemecka Švajčiarska.    "V nominácii na poslednú akciu sezóny nie sú niektorí hráči, ktorých kvality poznáme  a namiesto nich dostali priestor adepti s menším počtom štartov,  ale vysloveného nováčika vo výbere niet. Aj napriek tomu by sme vo Füssene radi zaútočili na prvenstvo," povedal Martin Hrnčár na margo nominácie a dodal: " Pracujeme s týmito chlapcami dva roky a chceme od nich, aby už nastupovali s vyššími ambíciami.  Musia vedieť hrať pod podobným tlakom. S kolegami z realizačného tímu sme zvedaví ako sa s tým vyrovnajú. Nominačná pozvánka na reprezentačnú akciu je vždy veľkou motiváciou pre každého hráča, aby sa posnul výkonnostne ďalej. Tentoraz o to väčšia, že mladí kandidáti môže upozorniť na seba pred budúcosezónnym prechodom do reprezentačnej ´osemnástky´.  Príťažlivý pilotny projekt centralizovanej prípravy tímu SR 18, vrátane konfrontácie so seniorskými prvoligistami, je viac než lákavý a záleží na každom jednom ako sa s touto výzvou popasuje. Na trénerskej rade  predostrieme  pre realizačný tím  družstva SR 18   cca 25 - 30 kandidátov ročníka 1997 pre zaradenie na nasledujúcu sezónu."

Pred odchodom do Nemecka absolvuje od pondelka 3. februára  dvadsaťdva nominovaných hráčov dvojdňové sústredenie v Bratislave.

Nominácia SR 17 na výcvikový tábor v Bratislave a na Turnaj štyroch krajín v nemeckom Füssene v dňoch v 3. - 9. februára 2014:

Hráči: Jakub Nemec, Matej Niňaj, Miroslav Struška, Patrik Oško, Lukáš Žiak (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Andrej Hatala, Marek Hecl, Boris Sádecký, Adam Themár, Martin Trudman (HK Dukla Trenčín), Martin Andrisík, Oliver Košecký, Filip Šubrt (HC ‘05 Banská Bystrica), Vladimír Cibulka, Roman Žitný (HK Ružinov ‘99 Bratislava), Patrik Bečka, Marek Sloboda (HC Slovan Bratislava/HOBA Bratislava), Andrej Vadovič(HC Slovan Bratislava/SR 18 Projekt), Dominik Trška (MHK Dubnica nad Váhom), Patrik Kolesár (HC Košice), Peter Horváth (P.H.K Prešov), Michal Roman (HC Oceláři Třinec, ČR)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Róbert Škamla (HC ´05 Banská Bystrica), Peter Kollar (HC Slovan Bratislava) Erik Želinský (HK Mládež Michalovce/HC Košice), Jakubík Burzík, Dávid Zvara (MHC Martin), Marek Lindeman (HK ŠKP Poprad), Dominik Duplinský (P.H.K. Prešov), Martin Bodák (HK Spišská Nová Ves), Adam Mišuta (HC Topoľčany), Lukáš Ďurkech, Dávid Hrenák, Oliver Pataky (HK Dukla Trenčín), Marián Váňa (MsHK Žilina), Matej Murín (HC Oceláři Třinec, ČR), Denis Pätoprstý (BK Mladá Boleslav, ČR)

Realizačný tím: manažér Branislav Šajban, tréner Martin Hrnčár, asistent trénera Stanislav Škorvánek, tréner brankárov) Jozef Urdák, lekárka MUDr. Andrea Švrčková 4. - 4. 2.), lekár MUDr. Štefan Krnáč (5. - 9. 2.), masér Michal Hrtús

Zraz nominovaných je v pondelok 3. februára do 15:00 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.  Ukončenie akcie bude v nedeľu 9. februára po príchode na Slovensko

Program Turnaja štyroch krajín vo Füssene tímov do 17 rokov (6. - 8. 2. 2014):

štvrtok 6. februára: 16.00 Slovensko - Dánsko, 16.30 Nemecko - Švajčiarsko

piatok 7. februára:15.00 Švajčiarsko - Dánsko, 18.30 Nemecko - Slovensko

sobota 8. februára: 13.00 Slovensko - Švajčiarsko, 16.30 Nemecko - Dánsko