SR 16 nestačila na Čechov, na turnaji v Salzburgu končí

SALZBURG (SZĽH) – Reprezentačné družstvo do šestnásť rokov na turnaji v EC RBS Invitation Tournament v Salzburgu končí v semifinále. Výber hlavného trénera Ivana Králika v sobotňajšom zápase, ktorý určil finálového súpera domáceho výberu Salzburgu do 17 rokov, nestačil na českú reprezentáciu do šestnásť rokov, ktorej podľahol po výsledku 2:5. Šestnástka tak na rakúsko-nemeckom pohraničí nezvíťazila ani v jednom z troch stretnutí a na turnaji obsadila posledné tretie miesto.

Na úvodný gól Čechov zo šiestej minúty dokázala šestnástka o dve minúty neskôr odpovedať zásluhou Krišku, no Česi si dvomi gólmi Lempacha a Pavlíka dokázali do prvej prestávky vypracovať dvojgólové vedenie. V 51. minúte vykresal nádej po peknej individuálnej akcii obranca Dravecký, no do konca zápasu sa už do streleckej listiny zapísali len Česi. Najprv bezprostredne po skončení Kalmanovho trestu zvýšil Frolo a na konečných 5:2 uzavrel do prázdnej bránky Lempach. Slovenský výber tak po troch prehrách v Salzburgu končí, českých rovesníkov čaká v nedeľu od 11.00 hod. finálový duel proti družstvu EC Red Bull Salzburg do 17 rokov.

EC RBS Invitation Tournament – Salzburg (Rak.):

Česko „16“ – Slovensko „16“ 5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Góly: 6. Rozsíval (Lempach, Záhejský), 15. Lempach (Mikel), 19. Pavlík (Hrubý), 57. Frolo (Holub, Poletín), 60. Lempach (Mikel) – 8. Kriška (Chrenko, Tomka), 51. Dravecký (Čapoš, Saloň).
Vylúčenia: 6:6 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 37:31 (16:11, 12:14, 9:6). Rozhodovali: Walluschung, Gschaider, Vierthaler.

Zostava SR: Brezáni – Rusznyák, Dravecký, Radivojevič, Kalman, Lisý, Čapoš, Kršák – Dubravík, Saloň, Habla – Kimák, Straka, Tomík – Kriška, Chrenko, Tomka – Mišák, Slovák Nemec, Bórik.

Hlas po zápase

Ivan Králik (tréner SR „16“): „Odohrali sme ďalší vyrovnaný zápas. Žiaľ, tak ako v prvom meraní síl proti Čechom, ani teraz sme nedokázali udržať našu výkonnosť na konštantnej úrovni celých šesťdesiat minút a znovu nám ušla jedna tretina. Jedným z rozhodujúcich faktorov boli aj presilové hry. Kým Česi mali 50-percentné využitie presilových hier, my sme zo štyroch presiloviek nevyužili ani jednu. Na hre v presilovke a aj v oslabení budeme musieť zapracovať. Odhliadnuc od toho to však bol vyrovnaný zápas, v dobrom tempe s množstvom korčuľovania. Pokiaľ ide o hodnotenie celého turnaja, teší nás, že chlapci zo zápasu na zápas lepšie plnili herné a taktické pokyny. Rovnako musím pozitívne hodnotiť aj prístup chlapcov k svojim povinnostiam. Po každom zápase sme si robili videorozobor, na ktorom sme poukazovali na určité nedostatky a to, čo sme chalanom prízvukovali, dokázali v zápasoch následne preniesť aj naľad. To je prvý predpoklad pre to, aby naša výkonnosť sa aj naďalej zlepšovala. Všetky tri zápasy boli herne vyrovnané, korčuliarsky sme sa vo všetkých troch zápasoch súperom vyrovnali, len sme zaostávali v riešení herných situácií pod tlakom. To sa prejavilo aj pri zakončení. Početnosť streľby bola z našej strany na dobrej úrovni, zaostávali sme však v jej efektivite, tvrdosti a presnosti. Ak však na týchto nedostatkoch zapracujeme a odstránime ich, verím, že v ďalších zápasoch v priebehu sezóny preklopíme šťastenu na našu stranu.“

Predchádzajúce výsledky na EC RBS Invitation Tournament:
EC Red Bull Salzburg „17“ – Česko „16“ 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Česko „16“ – Slovensko „16“ 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Red Bull Salzburg „17“ – Slovensko „16“ 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Program ďalších zápasov na EC RBS Invitation Tournament:
Nedeľa 28. augusta (11.00): EC Red Bull Salzburg „16“ – Česko „16“