Hokejisti SR 16 sa tešia na Čižovku Arénu v Minsku

SR 16 pre sezónu 2014-2015, foto Ivan Kopčáni

BRATISLAVA – Najmladšia hokejová reprezentácia Slovenska - hráčov do 16 rokov -  absolvuje už tretiu medzinárodnú prebierku sezóny – od 6. do 8. novembra sa predstaví na turnaji o Pohár prezidentského športového klubu v Minsku. V Čižovka Aréne, dejisku zápasov seniorskej reperezentácie Slovenska na tohtoročných MS, budú jej súpermi 16-roční reprezentanti Ruska a o rok staršie výbery Lotyšska a domáceho Bieloruska.

 

Čižovka arena v Minsku, dejisko zápasov Slovákov a MS, foto bnp.byČižovka Aréna v Minsku

Pred začiatkom turnaja absolvujú naši chlapci od 30. októbra krátke sústredenie v Dolnom Kubíne a v samotnom Minsku 2. a 3. novembra ešte dva prípravné duely s ruským rovesníkmi - v hlavnej hale MS.

Pripomeňme, že na augustovom podujatí Red Bull Rookies v Salzburgu obsadila „šestnástka“ SR po bojovných výkonoch 4. miesto, keď podľahka 2:3 o rok starším Rakúšanom, no všetko si vynahradila v Budapeši. V hlavnom meste Maďarska totiž v konkurencii 18-ročných výberov Maďarska, Poľska a Rakúska vyhrali zverenci trénera Tomáša Kochana Turnaj olympijských nádejí.

Tomáš Kocha (tréner SR 16): "Okrem akcií v Sazburgu a Budapešti sme sledovali adeptov aj v rámci hokejového leta i v úvode súťaží. Získali sme tak komplexný pohľad s podľa toho aj zostavovali nomináciu. Výkonmi v extralige dorasti si ju vypýtali dvaja mládenci - obranca Daniel Demo a útočník Miloš Fafrák. Pôvodne nomimovaného Matúša Havrilu z Prešova nahradí ďalší útočník  Jakub Urbánek z MHA Martin. V Minsku by sme radi nadvoazali na výkony z Budapešti a pretavili ich do dobrých výsledkov. Naši zverenci sa už tešia do Minsku, zážitkom pre nich budú  určite dva zápasy vo veľkej Čižovka Aréne."

Nominácia reprezentačného družstva SR 16 na výcvikový tábor v Dolnom Kubíne a turnaj v  bieloruskom Minsku  (30.10. - 9.11.2014):

Hráči: Adam Dúžek, Richard Jakubec, Juraj Jankula (HK Dukla Trenčín), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín/MŠK Púchov), Martin Kupec, Martin Majerík (HC‘05 Banská Bystrica), Filip Jakab, Erik Kovács (HC Slovan Bratislava), Daniel Demo, Filip Krivošík (HK Ružinov ´99 Bratislava), Dávid Boldižár, Jakub Kövér (HC Košice), Filip Maňák (P.H.K. Prešov), Patrik Halama, Miloš Kelemen (Hkm Zvolen), Adam Liška (HK Ružinov ´99/ŠHK KŠK Bratislava), Miloš Fafrák (MHA Martin), Juraj Sklenár (MMHK Nitra), Adam Žiak (HK ŠKP Poprad), Martin Vičan (HC Topoľčany), Marek Korenčík (MsHKM Žilina), Michal Juščák (C Red Bull Salzburg/Rak.), Ondrej Šišolák (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (IF Malmö Redhawks, Švéd.)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Adam Divinský (HC Slovan Bratislava), Peter Eliáš (HC Košice), Matúš Gregor (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Richard Szabo, Filip Štefánik (ŠHK 37 Piešťany), Juraj Ovečka (HK 36 Skalica), Damián Iglovský (HK Trnava), Alan Bielik (HKm Zvolen), Tomáš Kukľa (Black Winds Linz/Rak, Erik Gabriel (HC Zubr Přerov/ČR), Dominik Verbický (HC Bílí tygři Liberec, ČR)

Realizačný tím: manažér Richard Turaz, tréner Tomáš Kochan, asistent trénera Róbert Rehák, tréner brankárov Marko Milý, masér Miroslav Harvančík, lekár MUDr. Pavel Láska

Zraz nominovaných je vo štvrtok 30. októbra 2014 do 10:30 na zimnom štadióne v Dolnom Kubíne.

Program tímu SR 16 v Minsku:

Pondelok. 3. a utorok 4. novembra: Rusko – Slovensko – prípravné zápasy po oba dni o 15.00 SEČ – v hlavnej hale Čižovka Arény

Turnaj o Pohár prezidentského športového klubu (všetky zápasy v tréningovej hale Čižovky, časy v SEČ)

Pohár prezidentského športového klubu v Minsku logo

Švrtok 6. novembra: Rusko 16 – Lotyšsko 17 (12.00), Bielorusko 17 – Slovensko 16 (15.15)

Piatok 7. novembra: Slovensko 16 – Rusko 16 (12.00), Lotyšsko 17 – Bielorusko 17 (15,15)

Sobota 8. novembra: Slovensko 16 – Lotyšsko 17 (12.00), Bielorusko 17 – Rusko 16 (15.15)