Spolupráca SZĽH s HUSTE.tv ohľadom vysielania zápasov SHL pokračuje aj v play-off

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská hokejová liga nadobúda nový rozmer. K jej popularizácii prispieva aj internetová televízia HUSTE.tv, ktorá po získaní práv od Slovenského zväzu ľadového hokeja spustila v decembri minulého roka vysielanie zápasov našej druhej najvyššej súťaže. Po základnej časti a nadstavbových skupinách bude pokračovať súbojmi v play-off. 

Naša nižšia mužská hokejová súťaž prešla pred štartom sezóny 2019/20 zásadnými zmenami. Získaním generálneho partnera, ktorým sa investíciou vo výške pol milióna eur stal SZĽH, prijala názov Slovenská hokejová liga. V snahe budovať jej renomé a rozširovať povedomie o hokeji v regiónoch sa vedenie SZĽH dohodlo na vysielaní stretnutí s internetovou televíziou HUSTE.tv. „Ide o osvedčenú značku, ktorá má bohaté skúsenosti so streamingom hokejových stretnutí. Vysielaním zápasov chceme prilákať pozornosť hokejových fanúšikov k Slovenskej hokejovej lige, priblížiť im dianie v nej a zvýšiť povedomie o našej druhej najvyššej mužskej súťaži na verejnosti,“ uviedol na margo spolupráce člen Výkonného výboru SZĽH a konateľ Marketingu SZĽH Martin Kohút.

Zápasy SHL si vďaka dohode Slovenského zväzu ľadového hokeja s HUSTE.tv môžu hokejoví priaznivci pozrieť bez potreby platby. K dispozícii majú profesionálnu réžiu so vstavanými funkciami opakovania a spomaleného prehrávania dôležitých situácií, zápasové súpisky, grafiku, štatistiky či sprievodný komentár. Záznamy stretnutí i zostrihy najzaujímavejších momentov si môžu bezplatne dohľadať v archíve.

Od decembra minulého roka odvysielala televízia viac ako 60 zápasov. Po ukončení základnej časti pokračuje duelmi v nadstavbe, prioritne v divácky atraktívnejšej A-skupine s mužstvami umiestnenými na 1. až 6. priečke po dlhodobej fáze. Viaceré duely dosahujú zaujímavé čísla sledovanosti, ktoré neraz atakujú hranicu päťtisíc divákov. Najatraktívnejšie sú zápasy Martina, Topoľčian a Bratislava Capitals. 

V play-off plánuje HUSTE.tv sprostredkovať hokejovým fanúšikom všetky stretnutia. „Chceme podporiť nielen popularitu športu v regiónoch, ale aj medializovať mladých hokejistov, ktorí sú na začiatku svojej kariéry. Je úžasné, ak nám píšu diváci a ďakujú za možnosť sledovať svoj tím alebo dokonca priamo svojho syna, vnuka, priateľa z pohodlia svojho domova alebo kdekoľvek na cestách či priamo vo svojom mobile. Poďakovania chodia neraz aj zo zahraničia, odkiaľ rodáci sledujú, ako sa darí ich rodným mestám," uviedol Tomáš Magáth, šéfredaktor HUSTE.tv, na margo záujmu o sledovanie duelov SHL.

Program vysielaných stretnutí nájdete na stránke HUSTE.tv.