Spišiaci pritlačili Humenné na dno tabuľky. Fedorko: "Jedenásť vylúčení je katastrofa"

HUMENNÉ (SZĽH) - Pred dohrávaným súbojom medzi posledným Humenným a ambicióznou Spišskou Novou Vsou bol favorit jasný, no hokejisti od Laborca strelili v priebehu devätnástich sekúnd konca prvej tretiny dva góly a hostia sa razom ocitli v nepríjemnom manku. 

„Prvé minúty neboli také zlé, ale potom sme začali vymýšľať a nehrali sme kompaktne. Boli sme rozťahaní. Útok si robil čo chcel, obrana to isté. Z toho pramenili tie inkasované góly,“ okomentoval nevydarenú prvú tretinu útočník Spišskej Novej Vsi Matej Giľák. Podľa jeho spoluhráča z obrany Daniela Hančáka bola prvá tretina presným opakom predsavzaného. „Do zápasu sme išli s cieľom streliť prvý gól a my sme naopak dva inkasovali. Potom sme však začali hrať agresívnejšie, dostali sme ich pod tlak a prišli aj góly. Verím, že nám to pomôže, pretože v poslednom čase sa trápime.“

Spišiakov vrátil do hry kontaktný gól Jakuba Černého z úvodu druhej tretiny a v tretej časti potom skóre otočili Matej Giľak s Lukášom Hvilom. 

„Vyhrávali sme, ale potom sme trpeli na vylúčenia. Bolo ich jedenásť a to je katastrofa. Rozhodcovia nás doslova zarezali a to nás stálo body,“ povzdychol si strelec prvého humenského gólu Ivan Fedorko. Obrancu Tomáša Valečka sa naplno prejavili viaceré tohtosezónne bolesti „levov“. „Toto sa nám stáva často. Vedieme, ale potom začneme robiť taktické chyby a fauly. Myslím si, že to rozhodcovia nezvládli, ale tých vylúčení máme veľmi veľa a stojí to sily.“

Tréner Milan Staš upozornil aj na fyzické nedostatky, ktoré vyplývajú z nedávnej korona karantény. Od 11. decembra išlo iba o druhý zápas HC 19.

„Počas karantény sme netrénovali a ťažko motivovať hráčov bez fyzických síl. Potrebujeme trénovať a až potom sa nám vráti kondícia. Z posledných troch mesiacov sme netrénovali 30 dní. Navyše cestujeme najviac zo všetkých tímov v lige. To sa bohužiaľ prejavuje, ale musíme to dohnať a otočiť.,“ skonštatoval 60-ročný kormidelník. 

Zmazať fyzické resty potrebujú Humenčania veľmi rýchlo. Úvodný mesiac nového kalendárneho roka sa totiž ponesie v znamení intenzity. „V januári nás čaká tuším trinásť zápasov a my potrebujeme vyhrať aspoň polovicu z nich. Zatiaľ to nie je podľa našich predstáv, ale chceme ísť hore,“ poznamenal Fedorko.

Ďaleko od ideálu majú aj Spišiaci, no víťazstvo v dohrávke ich posunulo na tretiu priečku tabuľky a druhý triumf v rade by mal pozdvihnúť sebavedomie tímu.

„Mužstvo máme kvalitné a hoci nám to teraz veľmi nejde, musíme prelomiť hernú smolu a prestať strácať body s papierovo slabšími súpermi. Podstatné veci sa začnú diať až v play-off a ja tomuto tímu verím,“ zdôraznil Matej Giľák, na ktorého nadviazal ostrieľaný obranca Daniel Hančák. „Nevieme, čím to je. Poctivo trénujeme, ale niekedy to vyzerá tak, že neplníme pokyny trénera. Potom to vyzerá tak, že sa nám nedarí. Stále však máme dostatok času a základná časť je prípravou na play-off. Máme svoj cieľ a ja som sa vrátil domov s úmyslom vrátiť Spišskú do najvyššej súťaže. Podarilo sa mi postúpiť s Michalovcami a ak by to vyšlo aj s mojim materským klubom, tak by som už mohol spokojne ukončiť kariéru.“


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
3
25 (8,00 %)
Strely na bránu Strely na bránu
37 (8,11 %)
34 (91,89 %)
Zákroky Zákroky
23 (92,00 %)
1/4 (25,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/11 (9,09 %)
10/11 (90,91 %)
Oslabenia Oslabenia
3/4 (75,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu