Sme mentálne, fyzicky aj takticky pripravení, hlási kouč Pardavý

TRENČÍN (SZĽH) - Sú tradičným účastníkom najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku. Dukla Trenčín prechádza podobne ako všetky ostatné kluby náročným obdobím. Trojnásobný majster republiky naskočí do kolotoča „ostrých“ zápasov až v nedeľňajšom zápase proti Detve.

Vojaci počas prípravného obdobia odohrali osem prípravných stretnutí, päť z nich bolo v rámci Kaufland Cupu s celkovou bilanciou päť víťazstiev a štyri prehry. V pohári vypadli vo štvrťfinále na štíte Nitry.

„Od úvodného dňa prípravy sme nastavili chlapcov tak, aby mali chuť na hokej. Možno s výnimkou dvoch tréningov som bol spokojný. Okrem toho z ich strany bolo všetko na dobrej úrovni. Sme mentálne, fyzicky aj takticky pripravení na začiatok sezóny,“ nechal sa počuť kormidelník Dukly Ján Pardavý.

Ten má k dispozícií takmer rýdzo slovenský káder. Výnimku tvorí dvojica Fínov Konsta Mesikämmen, Janne Kettunen a Švéd Carl Ackered. Po severoamerických hráčoch sa tak vedenie tentoraz zo zištných dôvodov dalo na severoeurópsku líniu.

„Ich angažovanie vychádzalo z celkovej situácie vo svete. Nevedeli sme, ako to bude s Kanaďanmi a Američanmi v otázke prechodu medzi kontinentmi. V rámci Európy je pohyb predsa len jednoduchší. Mojim pôvodným zámerom bolo udržať si McCormacka a Aldersona, čo sa však nepodarilo,“ pokračoval strieborný medailista z majstrovstiev sveta v roku 2000.

Tomáš Starosta je predurčený byť kapitán, ale je to tichší líder. Preto sme túto úlohu dali do rúk Jozefovi Sládokovi.

Kapitánske céčko bude mať v aktuálnej sezóne vygravírované na drese obranca Jozef Sládok. Ten dostal prednosť pred Tomášom Starostom. „Hľadali sme vhodného lídra. Tomáš je predurčený byť kapitán, ale je to tichší líder. Preto sme túto úlohu dali do rúk Jozefovi Sládkovi, ktorý má agresívnejší typ prejavu v kabíne,“ vysvetľoval Pardavý.

Spoločne s asistentmi Petrom Frühaufom a Brankom Radivojevičom sa snažia tím čo najlepšie pripraviť na ligovú sezónu. „Každé mužstvo chce ligu vyhrať. Pôjdeme postupnými krokmi. Potrebujeme zachytiť začiatok, aby sme v sebe postupne pestovali sebavedomie a pohybovali sa v kľudných vodách tabuľky, aby sme čo najviac zápasov povyhrávali,“ doplnil.

Jednou z najzaujímavejších persón v kabíne je Marko Daňo. Hráč so skúsenosťami z NHL sa plánuje na začiatku novej sezóny v Severnej Amerike vrátiť do zámoria. Dovtedy však chce pomôcť materskému klubu dobre naštartovať sezónu.

„S Markom som dohodnutý, že mi dá včas vedieť, kedy odíde, aby sme vedeli reagovať. Dobre sa javil v spolupráci s Kettunenom. Pripojil sa ku nim Bezúch, ktorý sa vyznačuje rýchlosťou a kreativitou. Ďalší, kto zamieri do zámoria, bude obranca Marko Stacha,“ prízvukoval Pardavý.

Dukla v aktuálnej sezóne bude spolupracovať s prvoligovou Dubnicou, v ktorej bolo možno vidieť viacerých hráčov Trenčína aj v zápase Kaufland Cupu. „Pôsobenie v Dubnici má byť akýmsi medzičlánkom medzi juniorským a seniorským hokejom. Takto by to malo fungovať. Prechod z juniorky priamo do áčka nie je jednoduchý. Prvoligový hokej dáva dostatočný priestor na posun vyššie,“ dodal na záver Ján Pardavý.