Slovenskú výpravu na Nemeckom pohári posilnia Minárik a Valach

KREFELD (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila v úvodnom zápase Nemeckého pohára nad Švajčiarskom 7:1. Zverenci tréner Craiga Ramsayho však hrali v oklieštenej zostave. Pre pozitívne covidové testy nemohli nastúpiť Filip Krivošík a Jozef Baláž ani ich spolubývajúci z hotelových izieb Samuel Buček a Michal Ivan.

V prípade negatívnych výsledkov by minimálne dvojica Buček – Ivan mohla nastúpiť v sobotu proti olympijskému výberu Ruska. Pre Krivošíka s Balážom sa však turnaj predčasne skončil. Namiesto nich povolalo vedenie reprezentácie posily zo slovenskej extraligy.

„Vzniknutú situáciu sme museli riešiť operatívne. Povolali sme dvoch hráčov z Dukly Trenčín Mareka Valacha a Jakuba Minárika. Myslím si, že to budú adekvátne náhrady, aby zastúpili dvoch hráčov, ktorí nemôžu nastúpiť pre covid,“ objasnil situáciu asistent generálneho manažéra Oto Haščák a pridal aj informácie o dvojici Buček – Ivan, ktorá včera nenastúpila pre blízky kontakt s dvoma hráčmi pozitívne testovanými na covid: „Dnes nás všetkých otestovali antigénovými testami. Sme negatívni a verím, že to takto zostane aj zajtra a v nedeľu a že obaja budú môcť nastúpiť.“

Jakub Minárik i Marek Valach už v Krefelde absolvovali prvý tréning. Reprezentačnú premiéru by si mohli odbiť v sobotu o 18:00 proti olympijskému výberu Ruska.

„Nečakal som to, ale som rád a vďačný za to, že tu môžem byť, aj keď to bolo takto narýchlo. Tréning bol veľmi dobrý, podobný takému, aké mávame v Dukle. Pre mňa to teda nebolo nič nové,“ povedal po tréningu Marek Valach.

„Včera nám zatelefonoval tréner, aby sme si rýchlo spravili PCR testy, zbalili si veci a odleteli za chalanmi. Nemal som žiadne iné plány. Mal som mať voľnú sobotu, ale myslím si, že toto bude lepšie,“ povedal s úsmevom Jakub Minárik a dodal: „Chcem prispieť dobrým korčuľovaním, hrať tvrdo a byť nebezpečný pred bránou.“ 
 
Vo včerajšom zápase proti Švajčiarom si až traja reprezentanti otvorili strelecký účet v národnom drese. Patrik Hrehorčák, Martin Vitaloš už mali štart v reprezentácii na svojom konte, pre Samuela Takáča to však bol gól priamo počas debutu. 

„Bol to náročný zápas. Hrali sme na tri formácie. Presilovky asi neboli podľa predstáv, ale aspoň sme odobrali Švajčiarom sily. Našťastie sme v dôležitej chvíli dali gól na 3:1 a dva góly do prázdnej brány. Minútu a pol pred koncom sme si povedali, že neprestaneme hrať, vyšla situácia 2 na 1 a Mišo Krištof mi to pekne hodil do prázdnej brány,“ okomentoval včerajší zápas Samuel Takáč.

Slováci majú dnes deň voľna, zajtra ich čaká zápas proti Olympijskému výberu Ruska o 18:00 v krefeldskej YAYLA Aréne.


 

PROGRAM NEMECKÉHO POHÁRA 2021 V KREFELDE

ŠTVRTOK 11. NOVEMBRA

Slovensko 7 – 1 Švajčiarsko

Nemecko 4 – 3 OV Ruska

SOBOTA 13. NOVEMBRA

14.30 Nemecko – Švajčiarsko

18.00 OV Ruska – Slovensko

NEDEĽA 14. NOVEMBRA

11.00 Švajčiarsko – OV Ruska

14.30 Nemecko – Slovensko