Slovenskí tréneri uzavreli súpisku, dopísali Lackoviča so Stachom

TŘINEC (SZĽH) - Trénerský štáb slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov uzavrel súpisku hráčov, s ktorými dohrá svetový šampionát juniorov v Česku. Na zozname je 23 hokejistov, z toho traja brankári, osem obrancov a dvanásť útočníkov. Mužstvo v pondelok opustil trinásty útočník Nicolas Ferenyi. 

Pred začiatkom šampionátu figurovalo na slovenskej súpiske 21 mien. Po úvodných dvoch dueloch proti Kazachstanu (3:1) a Fínsku (1:8) sa tréneri na čele s hlavným koučom Róbertom Petrovickým rozhodli dopísať ďalšie dve. Brankára Jakuba Lackoviča a obrancu Marka Stachu. Obaja v prípade rozhodnutia realizačného tímu môžu zasiahnuť už do najbližšieho stretnutia. Naspäť do klubu v Trenčíne sa vrátil Nicolas Ferenyi, ktorý sa po oznámení finálnej nominácie na MSJ pripojil k tímu na Štedrý deň ráno. Na šampionáte neštartoval. 

Slovenský juniorský tím čakajú v třineckej základnej skupine ešte dve vystúpenia. V pondelok od 19.00 proti Švajčiarsku a na Silvestra od 15.00 proti Švédsku. Postup do vyraďovacích bojov už má naša reprezentácia zaistený.

Kompletná súpiska SR20 na MSJ v Česku

Brankári: Samuel Hlavaj, Samuel Vyletelka, Jakub Lackovič.
Obrancovia: Marcel Dlugoš, Dávid Mudrák, Boris Česánek, Martin Bučko, Martin Vitaloš, Samuel Kňažko, Oliver Turan, Marko Stacha.
Útočníci: Martin Faško-Rudáš, Oliver Okuliar, Kristián Kováčik, Adam Paulíny, Dominik Jendek, Jakub Minárik, Marek Minárik, Viktor Ďurina, Róbert Džugan, Michal Mrázik, Maxim Čajkovič, Daniel Vladimír Tkáč.