Slovenské reprezentantky opäť zvládli nájazdy a zdolali Francúzky

BUDAPEŠŤ (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia dosiahla druhé víťazstvo na Turnaji piatich krajín v Budapešti. Vo štvrtkovom podvečernom zápase v maďarskom hlavnom meste zdolala Francúzky 4:3 po samostatných nájazdoch. V záverečnom dueli na podujatí nastúpi v piatok proti Japonkám.

Slovenky počas celého stretnutia ani raz neviedli a trikrát zmazali jednogólové manko. Na úvodný zásah Clary Rozierovej odpovedala v tretej tretine Tatiana Korenková. Po góle Lise Cedelleovej vyrovnávala v presilovke Lilien Beňáková a na ďalší gól Rozierovej zareagovala v 57. minúte Sofia Vysokajová. Rozuzlenie priniesli napokon až samostatné nájazdy, v ktorých, rovnako ako v stredu, rozhodla Nikola Nemčeková. 

Hlas po zápase

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "Veľmi sa teším z konečného výsledku aj z hry tímu. Dievčatá príkladne bojovali do záverečných sekúnd, pričom hrali tretí zápas za tri dni. Každý, kto sa venoval športu vie, že je náročné trénovať a hrať zápasy v takom krátkom slede. Máme najnáročnejší program spomedzi všetkých tímov v Budapešti. Francúzky nastúpili oddýchnuté a bolii v úvode lepšie. Podržal nás však brankárka. Pozitívne je, že sme dokázali trikrát zmazať manko, hráčky sa nikdy nevzdali. Verili systému, vytvorili si šance a s tým som spokojný. Teraz si oddýchneme a pripravíme sa na Japonky."

Turnaj piatich krajín – (Budapešť/Maď.):

Slovensko - Francúzsko 4:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0, 1:0)
Góly:
44. Korenková (Drábeková, Beňáková), 54. Beňáková (Rumanová), 57. Vysokajová (L. Šuliková), rozhodujúci sam. nájazd Nemčeková - 5. Rozierová (Duvinová, Pelissouová), 45. Cedeleová (Lavorelová), 55. Rozierová (Duvinová, Baudritová).
Vylúčené: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 26:36, 47 divákov

Zostava SR ženy: Debnárová – L. Šuliková, Vysokajová, Fortunová, Leskovjanská, Drábeková, Gálisová – L. Halušková, Korenková, Rumanová – Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková – R. Halušková, Kapičáková, Šimnová – Beňáková, Maskaľová, E. Tóthová. Tréner: A. Sieppi.


Ďalšie články