Slovenské reprezentantky odohrajú dva zápasy v Budapešti

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenské reprezentantky zarezávajú naplno aj v ťažkých covidových časoch. Práve v týchto dňoch prebieha ich sústredenie v maďarskej Budapešti, kde sa dvakrát stretnú s tamojšími reprezentantkami. 

Pre hokejistky slovenskej reprezentácie ide v súčasnej situácii o jednu z mála príležitostí cezhraničnej konfrontácie. Slovenky ju preto využívajú ako previerku pred dôležitou novembrovou kvalifikáciou na zimné olympijské hry 2022 v Pekingu.

Kostru výberu, ktorý na dvojzápas s domácou maďarskou reprezentáciou povolal tréner Tomáš Segíň, tvoria hráčky projektu centralizovanej prípravy ženského reprezentačného družstva pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava. Do Budapešti cestovala aj kanadsko-americká dvojica hráčok so slovenskými koreňmi Danielle Hartje a Simone Bednárik. Práve aj na ich produktivitu sa bude chcieť Slovensko spoliehať v kľúčových zápasoch olympijskej kvalifikácie. Napokon, Hartje zaznamenala v sezóne 2020/2021 v nadnárodnej EWHL v 18 zápasoch 27 kanadských bodov 13 gólov a 14 asistencií), čo z nej robí najproduktívnejšiu hráčku HC ŠKP Bratislava.

Ľubomíra Kožanová, manažérka slovenskej hokejovej reprezentácie žien: „Práve v týchto dňoch prebieha sústredenie Slovenskej reprezentácie žien v Budapešti, ktoré vyvrcholí počas víkendu dvomi prípravnými zápasmi s domácou reprezentáciou. Toto podujatie je pre nás prípravou pred novembrovou olympijskou kvalifikáciou a zároveň našim hostiteľkám robíme partnera v ich príprave na IIHF majstrovstvá sveta TOP kategórie. V tejto dobe sme vďační za každú možnú konfrontáciu s medzinárodným prostredím, keďže v aktuálnej sezóne sme tých príležitostí veľa nemali. Ani naši súperi nespia a tiež sa naplno pripravujú. Rovnako ako v uplynulej sezóne aj v tejto nám IIHF z bezpečnostných dôvodov spojených s koronavírusom zrušil majstrovstvá sveta. Ak by sme teda nemali možnosť konfrontovať sa aspoň so susednými krajinami, ako v decembri v Rakúsku a teraz v Maďarsku, mohli by sme zabudnúť na seriózny boj o miestenku na ZOH 2022 do Pekingu.

Zápasy slovenskej a maďarskej hokejovej reprezentácie sa odohrajú v sobotu 20. a v nedeľu 21. marca, vždy o 19:00. Sledovať ich bude možné aj online na tomto odkaze:

 

Nominácia slovenskej reprezentácie žien na sústredenie v Budapešti (15. — 21. 3. 2021) 

Hráčky:

Simone Bednárik, Lucia Drábeková, Danielle Hartje, Simona Hupková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Barbora Kapičáková, Tatiana Korenková, Romana Košecká, Lívia Kúbeková, Simona Macková, Nikola Nemčeková, Sofia Vysokajová (všetky HC ŠKP Bratislava), Júlia Matejková (HC ’05 Banská Bystrica/ŽHK Poprad), Emma Donnovalová (HC 07 Detva), Nikola Zimková (HK Lokomotíva Nové Zámky), Emília Leskovjanská (ŽHK Poprad), Gabriela Žitňanská (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Romana Halušková (MŠK Púchov), Lenka Čurmová (HPK Hameenlinna/FIN).

Náhradníčky (na telefonické zavolanie): 

Zuzana Dobiašová, Aneta Kušmíreková, Kristiána Slováková, Martina Vrbinská (všetky HC ŠKP Bratislava), Emma Plankenauerová (HC Petržalka 210 Bratislava/HC ŠKP Bratislava)

Realizačný tím: 

Manažérka: Ľubomíra Kožanová, hlavný tréner: Tomáš Segíň, asistent trénera: Róbert Marton, konzultant: Matej Ševčík, lekár: MUDr. Lucia Mihaleová, masér: Rastislav Ladecký