Slovenské hokejistky do 18 rokov zdolali Francúzky vo všetkých troch zápasoch

BREZNO (SZĽH) - Aj posledný tretí zápas medzi slovenskou ženskou reprezentáciou do 18 rokov a Francúzskom sa skončil v prospech nášho tímu. Slovenky tentoraz vyhrali 2:1, hoci v priebehu zápasu boli ich súperky mierne aktívnejšie. Po predošlých výhrach 2:1 v piatok a 2:0 v sobotu si tak pripísali už tretie víťazstvo v riadnom hracom čase za sebou.


Tím žien do 18 rokov

V treťom záverečnom súboji oboch družstiev mali herne navrch Francúzky. Tie aj prestrieľali naše hráčky v zápase v pomere 25:22, no brankárka Oľga Jablonovská si aj tentoraz udržala vynikajúcu 96-percentnú úspešnosť. Zaujímavé je, že všetky góly padli až v tretej tretine. Najskôr sa na konci 42. minúty presadila Chloe Aurard(ová), no Slovenky rýchlo kontrovali v presilovke gólom Ištocyovej o necelé dve minúty neskôr. Rozuzlenie prišlo až v samom závere, keď sa už zdalo, že zápas smeruje k predĺženiu. V tej chvíli skórovala Radka Trebulová a rozhodla o treťom víťazstve slovenských hráčok v tejto prípravnej minisérii.

Ján Valúch - tréner žien do 18 rokov: "Odohrali sme tri veľmi dobré zápasy, v ktorých nás Francúzky preverili najmä v korčuliarskych činnostiach a v efektivite. Súperky prišli korčuliarsky veľmi dobre pripravené a v tom nás predčili, no treba povedať, že aj naše hráčky ukazujú v posledných mesiacoch herný progres, čo sme potvrdili aj týmito tromi výhrami. Musíme však ešte popracovať na efektivite v koncovke, nakoľko sme si v každom zápase vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, vždy sme však dali iba dva góly. Pozitívny je aj vývoj na brankárskom poste. Dva zápasy veľmi dobre odchytala Oľga Jablonovská a v sobotu mala úspešnú premiéru v reprezentácii aj Adriána Štofanková (ročník 1999), ktorá tiež predvidla výborný výkon a úspešnosť. Z tohto pohľadu máme za sebou úspešný test s dobrými výsledkami."

Prípravný zápas hráčok do 18 rokov - Brezno:
SR 18 ženy - Francúzsko "18" ženy 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Góly:
44. Ištocyová, 57. Trebulová - 42. Aurard(ová)
Vylúčenia: 5:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0
Rozhodovali: Findurová - Kollár, Ivan, 565 divákov

Výsledky predošlých prípravných zápasov v Brezne:
piatok 7. februára: SR - Francúzsko 2:1
sobota 8. februára: SR - Francúzsko 2:0


Ďalšie články