Slovenské duo Demitrová – Meško štartuje ešportové MS proti Lotyšsku

BRATISLAVA (SZĽH) – Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa vo Švajčiarsku tento rok neuskutočnili. Avšak zo 16 krajín, ktoré pôvodne mali na májovom podujatí hrať, predsa len vzíde nový svetový šampión. Ibaže z virtuálneho sveta. Medzinárodná hokejová federácia organizuje majstrovstvá pre fanúšikov na herných konzolách Play Station 4 a Xbox One. Slovensko budú na finálovom turnaji reprezentovať Sandra „Lady Brunette“ Demitrová a Anton „Fenomen 36363“ Meško. 

Každý účastník záverečného turnaja si svoje miesto vybojoval v domácej kvalifikácii, ktorá prebiehala od 15. mája. Práve z nej sa na e-športový šampionát dostali Demitrová a Meško. „Kvalifikácia sa hrala samostatne na Playstation a na Xboxe. Hralo sa systémom kto prehrá, končí. Verila som si, pretože poznám komunitu hráčov na Slovensku,“ uviedla Demitrová, slovenská šampiónka na Xboxe. Na majstrovstvách sveta bude jedinou ženou, na čo poukázala na webe aj IIHF. Okrem toho fanúšikov na prvý pohľad upúta jej hokejové priezvisko. Priznáva, že s nebohým Pavlom Demitrom je vzdialená rodina, no bližšie sa nepoznali. 

Slovenské duo Demitrová – Meško čaká už v piatok úvodný osemfinálový duel šampionátu, v ktorom narazia na dvojicu z Lotyšska. „Na turnaji sa predstavia len tie najsilnejšie kapacity v e-športovej scéne. Neuveriteľní sú najmä hráči zo Švédska či Fínska,“ priblížila Demitrová. 

Čo vie slovenské duo o lotyšských súperoch? „Poznáme ich mená iba z počutia, nijako špeciálne ich nemáme do podrobností zmapovaných. Hrali sme už s nimi krátky testovací duel, ale to bolo veľmi málo. Len som počul, že môj súper je naozaj dobrý, takže budem mať čo robiť,“ priznáva Meško. 

Obaja víťazi národných kvalifikačných kôl nastúpia vo svojich silných disciplínach na dva duely. Sandra na Xboxe, Anton bude hrať na PS. Skóre zo vzájomných súbojov sa spočíta. Kto dosiahne lepšie, postupuje. „Dal som si cieľ prejsť cez prvé kolo. Ale keď sa to nepodarí, svet sa nezrúti – je to len hra. Uvidíme, ako sa bude dariť. Každý si verí, ale sú tam naozaj top hráči zo 16 krajín, ktorí prešli náročnou kvalifikáciou. Nie sme top favoriti turnaja, tými sú Fíni, Švédi, USA a Kanada,“ pripojil Anton Meško. 

Hoci ide iba o virtuálny turnaj, Sandra Demitrová je hrdá, že môže aj na ňom reprezentovať svoju krajinu. „Je mi cťou hrať za Slovensko. Budem sa snažiť dostať nás čo najďalej.“

Priame prenosy zo zápasov našej dvojice proti Lotyšom v piatok večer od 19.00 môžete sledovať na streamovacej platforme Twitch alebo na youtubovom kanáli Antona Meška.