Slovenská hokejová liga môže pokračovať, Lipovský: Zameškané chceme dohrať

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskej hokejovej lige opäť zasvietila zelená. Po nútenej mesačnej stopke, ktorú jej vystavili prísne protipandemické opatrenia Ústredného krízového štábu, bude môcť pokračovať v režime bez divákov.

Slovenská hokejová liga musela pauzovať napriek tomu, že má štatút profesionálnej súťaže. Ústredný krízový štáb SR totiž v polovici októbra, keď oznamoval značné sprísnenie opatrení v boji proti koronavírusu, udelil výnimku na fungovanie len profi športovcom z piatich najvyšších líg vo futbale, hokeji, basketbale, hádzanej a volejbale. V uplynulých dňoch absolvovali zástupcovia pozastavených športových odvetví stretnutie s premiérom Igorom Matovičom, ktorý v piatok popoludní na sociálnej siete oznámil, že Slovenská hokejová liga ako aj prvá futbalová liga sú opätovné spustené, avšak bez divákov v hľadisku. 

„Trpezlivo sme na túto správu čakali. Sme radi, že sa Slovenská hokejová liga môže opäť hrať. Pre kluby je to veľmi dôležité. Veríme, že situácia bude priaznivá a postupne sa opatrenia uvoľnia aj pre mládežnícke súťaže a tréningy,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. 

„Je to čerstvá informácia, sme za ňu veľmi radi. Boli sme súčasťou celospoločenského problému. Mali sme tu nejaký stav, ktorý sa od pondelka pre nás končí. Tešíme sa. Cez víkend sa spoja členovia Ligovej rady, aby si zodpovedali základné otázky. Predpokladám, že v pondelok by sa mohol uskutočniť míting s klubmi. Nasledovať bude obnovenie tréningového procesu a následne zápasového programu. Uvidíme, v ktorý deň,“ doplnil šéf druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Miroslav Lipovský.

V Slovenskej hokejovej lige sa v tejto sezóne odohralo len osem stretnutí. Jedno v rámci druhého kola, štyri v 3. kole. Zostávajúce tri zohrala slovenská reprezentácia do 18 rokov proti Spišskej Novej Vsi, Martinu a Trnave. V polovici októbra vstúpilo do platnosti nariadenie Ústredného krízového štábu, ktoré ligu pozastavilo. V akom režime by mala pokračovať? „Je to jedna z hlavných tém zasadnutia Ligovej rady. Myslím, že by sme mohli dohrať dve kolá zo zameškaného a následne nabehnúť na program tak, ako bol plánovaný. Platí však, že neuskutočnené zápasy chceme dohrať, budeme hľadať vhodné termíny,“ dodal Miroslav Lipovský.