Slovenky vo vyrovnanom zápase nestačili na Maďarky

VAUJANY (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia neuspela v druhom dueli na Turnaji štyroch krajín vo francúzskom Vaujany. Tím fínskeho kouča Arta Sieppiho prehral s Maďarkami 1:3. Vo vyrovnanom súboji s účastníčkami elitnej kategórie MS rozhodovali presilové hry, v ktorých padli až tri zo štyroch gólov. Záverečný zápas na podujatí čaká slovenský výber v sobotu o 19.30 h proti domácim Francúzkam.

V slovenskej zostave nastala oproti včerajšiemu víťazstvu nad Nórkami zmena v bránke. Medzi tri žŕdky sa postavila skúsená Andrea Orolínová, ktorá prvýkrát vyťahovala puk zo svojej siete v 11. minúte. V presilovej hre ju prekonala Bernadett Némethová. Slovenské reprezentantky však rýchlo odpovedali. O necelých sedem minút neskôr Lucia Ištocyová potrestala vylúčenie Alexandry Ronaiovej. 

Úspešná strelkyňa nášho tímu v druhej tretine inkasovala naraz dva menšie tresty a maďarské hokejistky opäť uspeli v početnej prevahe. V 30. minúte skórovala kanadská rodáčka Taylor Bakerová. Obrankyňa s bohatými skúsenosťami zo zámorských súťaží si napokon pripísala rozhodujúci gól. Slovenky vo zvyšku stretnutia nedokázali skórovať. V závere skúsili aj hru bez brankárky, čo využila Némethová na poisťujúci zásah na 3:1 v prospech Maďarska. 

Hlas po zápase:

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "Z konečného výsledku môžeme byť sklamaní, pretože sme vyslali na maďarskú bránku približne päťdesiat striel a dosiahli sme jediný gól. Naopak, súperky ohrozili našu bránku dvadsaťkrát, strelili dva presilovkové góly a tretí dali v záverečnej powerplay. Treba však vyzdvihnúť výkon maďarskej brankárky. Hráčky musím pochváliť za to, že bojovali počas celého stretnutia. Využívali sme všetky štyri útoky, keďže chceme vidieť v akcii všetky nominované. Niektoré dievčatá dokázali udržať výkonnosť zo včerajška, niektoré sa ešte zlepšili a niektoré nezopakovali výkon z prvého duelu. Vo Francúzsku však máme náročný program, tréningový aj zápasový. Dievčatá sa snažíme dotlačiť k ich limitom po fyzickej aj psyhickej stránke, aby sme videli, ako sú pripravené. Napriek tomu sa nechcem vyhovárať. Jedna prehra neznamená koniec sveta. Zajtra náš čaká nová výzva v podobe duelu s Francúzkami."

Turnaj štyroch krajín – Vaujany (Fr.)
Maďarsko ženy – Slovensko ženy 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 11. Némethová (Jókaiová-Szilágyiová), 30. Bakerová (Mayerová), 60. Némethová – 18. Ištocyová (Leskovjanská, A. Šulíková).
Vylúčené: 7:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

Zostava SR ženy: Orolínová – Gáborčíková, Leskovjanská, Vysokajová, A. Šulíková, L. Šuliková, Drábeková - Ištocyová, Nemčeková, Čorňáková, Šimnová, R. Halušková, L. Halušková, Kúbeková, Rumanová, Košecká, Korenková, Plankenauerová, Kapičáková, Suráková. Tréner: A. Sieppi.