Slovenky v prípravnom zápase tesne prehrali s Češkami

VELKÉ POPOVICE / BRATISLAVA (SZĽH) - Záverečná časť prípravy slovenskej ženskej reprezentácie pred Majstrovstvami sveta divízie IA priniesla súboj vo Velkých Popovicích s domácou českou reprezentáciou. České hokejistky zvíťazili nad Slovenskom 2:1. Tesný výsledok je pre naše hráčky úspechom, keďže ich súperky kvalitatívne prevýšili. Najlepšou hráčkou zápasu však bola jednoznačne slovenská brankárka Jana Budajová, ktorá zlikvidovala viac ako 40 striel súperiek.

Gól slovenského tímu zaznamenala v 50. minúte Maskaľová. Výsledok 2:1 sa zrodil po 60 minútach, po ktorých však ešte nasledovalo modelové predĺženie i samostatné nájazdy. V 5-minútovom predĺžení sa zrodil výsledok 1:1, v nájazdoch uspeli české hráčky v pomere 2:1.

Zverenkyne trénera Jána Bezděka sa v apríli predstavia na MS žien divízie IA v dňoch 7. - 13. apríla. Postupne odohrajú zápasy s Rakúskom, Dánskom, Maďarskom, Nórskom a Talianskom.

Prípravný zápas, výsledok:
ČR - Slovensko 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly (asistencie): 9. D. Pejšová (Vanišová, Lédlová), 10. Hymlárová (Neubauerová) – 50. Maskaľová (Čurmová)
Predĺženie: 1:1, Samostatné nájazdy: 2:1

Zostava SR:
Budajová (Lettrichová) – Vargková, Šuliková, Čurmová, Drábeková, T. Ištocyová, Kučerková, Maskaľová, Dzurinová – Kežmarská (A), Čupková (C), Ihnaťová – Honečková, Hlinková (A), Klimášová – Matejková, Trebulová, Halušková – Záborská, Rumanová, Novotná.


Ďalšie články