Slovenky utŕžili druhú najvyššiu prehru v histórii. S Maďarkami prehrali 1:8

VAUJANY (SZĽH) – Po dvoch dobrých výkonoch – víťazstve nad Rakúskom 3:2 a prehre s Dánskom 3:6 (po vyrovnanom priebehu), prišlo zlyhanie. Slovenské hokejistky nezvládli tretí duel na majstrovstvách sveta divízie I skupiny A, keď prehrali s Maďarskom 1:8. O jediný gól národného tímu sa postarala Lucia Záborská. Ide o druhú najvyššiu prehru našich hokejistiek v histórií majstrovstiev sveta. Tú doteraz najhoršiu zaznamenali Slovenky hneď pri premiére na MS skupiny B v roku 1999, keď podľahli Lotyšsku 0:8. „Do stretnutia sme vstúpili nepripravené, nezachytili sme úvod zápasu a stretnutie sme absolútne nezvládli,uviedla Zuzana Tomčíková, generálna manažérka ženských hokejových reprezentácii.

Zápas patril Huszákovej

Najlepšou hráčkou duelu bola 22-ročná hokejistka maďarského tímu KMH Budapešť Alexandra Huszáková. V priebehu prvej tretiny strelila tri góly za jedenásť minút a na jej hetrik nedokázali už Slovenky zareagovať. „Huszáková je vynikajúca hráčka, vedeli sme o nej. Ale nebolo to o jej výnimočných schopnostiach – naše dievčatá sa pozerali a nechávali Maďarky robiť si na ľade, čo len chceli,nešetrila kritikou Tomčíková. Huszáková okrem troch gólov zaznamenala aj dve prihrávky. S pribúdajúcimi minútami rástol okrem gólov v slovenskej sieti aj počet vylúčených hráčoch. Napokon inkasovali Slovenky až desať dvojminútových trestov. „Ku koncu zápasu tam bola určite aj frustrácia z nezvládnutého zápasu. Tie fauly sa kopili najme v poslednej tretine,“ skonštatovala generálna manažérka.

Jediné pozitívum: voľno

Po vysokej prehre s Maďarskom sa šance Sloveniek na postup do elitnej kategórie znížili na minimum. Po troch dueloch sú s tromi bodmi na poslednom mieste s negatívnym skóre 7:16. „Jediným pozitívom je, že zajtra máme deň voľna a na túto prehru môžeme zabudnúť. Je na dievčatách, ako ju vezmú – či sa z prehry poučia, alebo ostanú na negatívnej vlne,“ povedala Tomčíková. Už najbližší, piatkový zápas proti Nórsku naznačí, či budú Slovenky bojovať o záchranu v druhej najvyššej kategórií majstrovstiev sveta. „Nerada by som prognózovala naše umiestnenie. Máme pred sebou ešte dva zápasy a šancu, zabojovať o dobrý výsledok na tomto šampionáte,“ dodala bývalá reprezentačná brankárka.

 

Majstrovstvá sveta žien v hokeji, Vaujany (FRA)

SLOVENSKO – Maďarsko 1:8 (0:3, 0:2, 1:3)

Góly: 53. Záborská (Ištocyová T., Šuliková) – 8. Huszáková, 17. Huszáková, 19. Huszáková, 36. Gasparicsová, 37. Noorenová, 45. Gowieová, 49. Horváthová, 52. Ungarová

Vylúčení: 10:2, presilovky 1:2, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: Ramona Weissová (Nem.) – Sara Strongová (USA), Sueva Torribiová Rousselinová (Fra.)

Zostava SR: Kiapešová (od 35:30 Štofankoová, od 51:02 Kiapešová) – Šuliková L., Ištocyová T., Čurmová, Lalíková, Kučerková, Drábeková, Šulíková A. – Kubeková, Košecká, Klimášová, Ištocyová L., Mihalíková, Halušková, Rumanová, Korenková, Trebulová, Maskaľová, Matejková, Záborská.

 

Ďalší program Slovenska na majstrovstvách sveta D1A:

Piatok, 13. apríla o 16:00: Nórsko – Slovensko

Sobota, 14. apríla o 19:30: Francúzsko – Slovensko

 

TABUĽKA

1. Maďarsko 3 2 0 0 1 17:11 6

2. Dánsko 3 2 0 0 1 9:6 6

3. Rakúsko 2 1 0 0 1 8:7 3

4. Francúzsko 2 1 0 0 1 4:4 3

5. Nórsko 3 1 0 0 2 6:7 3

6. SLOVENSKO 3 1 0 0 2 7:16 3


Ďalšie články