Víťazné ukončenie sezóny, Slovenky zdolali Rakúšanky aj v druhom zápase

LINZ (SZĽH) – Slovenské ženské hokejové reprezentantky zvíťazili aj v druhom z dvoch prípravných zápasov v rakúskom Linzi. Po sobotňajšom tesnom triumfe 2:1 po predĺžení uspeli taktiež v nedeľu. Domáce hráčky zdolali v poslednom dueli aktuálnej sezóny opäť najtesnejším rozdielom, tentoraz 1:0. 

Slovenky lepšie zvládli druhý zápas v krátkom slede. Počas celého stretnutia boli aktívnejšie a súperkám dovolili vystreliť iba štrnásťkrát. Naopak, zverenky fínskeho trénera Arta Sieppiho vyprodukovali v každej tretine zhodne jedenásť streleckých pokusov. Z 33 striel sa však ujala iba jediná z hokejky Tatiany Blichovej, ktorej v 14. minúte prihrávala na gól Ema Tóthová. Stopercentný výkon v bránke podala Nikola Zimková.

Slovenské hokejistiky si zmerajú sily s Rakúšankami aj na preloženom turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v čínskom Šen-čene. Pozitívnou správou je, že v dvoch aprílových vzájomných súbojoch dvakrát zvíťazili a dostali jediný gól. Práve na svetový šampionát sa bude upierať pozornosť tímu v nasledujúcich mesiacoch. Trénerský štáb čaká náročná úloha, aby pripravil hráčky na netypický letný termín. V Číne sa bude hrať od 20. do 26. augusta. Slovenky zabojujú o jedinú postupovú miestenku do elitnej kategórie MS proti Dánkam, Nórkam, Rakúšankám, Holanďankám a domácim reprezentantkám. 

Hlas po zápase

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "Mám veľkú radosť z druhého víťazstva proti Rakúsku, dosiahli sme ďalší dobrý výsledok. Výborne nám fungovala spolupráca líderiek a mladších hráčok. Dievčatá bojovali počas celého zápasu o každý centimeter ľadu a myslím si, že mali navrch oproti súperkám. Treba si uvedomiť, že každý duel na medzinárodnej úrovni je náročný a práve takéto tesné súboje posúvajú dopredu jednotlivé hráčky aj celý tím. Máme za sebou prvú sezónu pod mojim vedením, v ktorej sme šesťkrát zvíťazili a trikrát prehrali. Teším sa z toho, že sme na správnej ceste."

Prípravný zápas – (Linz/Rak.):

Rakúsko - Slovensko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Góly: 14. Blichová (Tóthová).
Vylúčené: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 14:33, 113 divákov.

Zostava SR ženy: Zimková – L. Šuliková, A. Šulíková, Drábeková, Vysokajová, Fortunová, Stern, Janeková, Štrbáková – Korenková, Kúbeková, Ištocyová – Nemčeková, Dobiašová, Tóthová – L. Halušková, Jancsóová, Blichová – R. Halušková, Fančovičová, Leskovjanská. Tréner: A. Sieppi.


Ďalšie články