Slovenky po dobrom výkone podľahli Francúzkam

EPINAL, BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenské hokejové reprezentantky zakončili svoju účasť na Turnaji 4 krajín v Epinale súbojom s domácou reprezentáciou. S Francúzkami odohrali vyrovnaný zápas, v ktorom napokon rozhodlo trestné strieľanie v priebehu tretej tretiny. Slovenky po prehre 1:3 skončili na treťom mieste s 3 bodmi. Francúzky vyhrali turnaj bez straty bodu s tromi víťazstvami.

Hodnotenie zápasu:
Ján Bezděk, tréner reprezentácie žien SR: "Pred zápasom sme hráčkam prízvukovali, aby v prvej tretine hrali to, čo ukázali v poslednej tretine s Maďarkami, lenže úvod nám ani tentoraz nevyšiel. Mali sme málo striel, nedostávali sme sa príliš do šancí. Cez prvú prestávku sme hráčkam dohovorili. Dievčatá zvýšili nasadenie, a začali hrať oveľa lepšie. Francúzsky boli viditeľne zaskočené, keďže my sme boli od tej chvíle lepším tímom a dali sme aj úvodný gól. Francúzsky potom vyrovnali pomerne sporným gólom a do tretej tretiny sme šli za stavu 1:1. V 49. minúte však prišlo trestné strieľanie, z ktorého sme inkasovali, a potom sme dostali gól v záverečných minútach pri našom záverečnom tlaku, keď súperky využili jednu z našich chýb. So zápasom však môžem vysloviť spokojnosť, len dievčatá musia takto bojovať v každom zápase už od začiatku."

Hodnotenie turnaja:
Ján Bezděk: "Turnaj splnil očakávania, videli sme hráčky, ktoré sme chceli vidieť smerom k Majstrovstvám sveta. Jednotlivé zápasy nám ukázali dobré stránky, ale aj chyby a nedostatky. Z tých pozitívnejších vecí spomeniem, že sme videli nové, nádejné útočné dvojice, či trojice, ktoré môžeme ďalej rozvíjať v príprave na MS. A máme ešte dva mesiace na to, aby sme odstránili chyby či nedostatky, ktoré sa v určitých fázach prejavili. V tomto smere bol turnaj veľmi prínosný, takže za realizačný tím môžem vysloviť spokojnosť s účinkovaním aj s výkonmi. Musíme nadviazať na dobré fázy zápasov, ktoré sme tu mali."

Turnaj 4 krajín žien - Epinal, Francúzsko:

Slovensko - Maďarsko 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Gól SR:
29. Ištocyová (Čupková)
Rozhodovali: Hoveová - Garnierová, Cheyrouxová

Konečné poradie:
1. Francúzsko 9 bodov
2. Maďarsko 6
3. Slovensko 3
4. Nórsko 0