Slovenky do 18 rokov prehrali v Tomakomai s Nemeckom

TOMAKOMAI / BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia žien do 18 rokov prehrala v druhom zápase na European Hockey Tournament v Japonsku v meste Tomakomai. Zverenky trénera Petra Kúdelku podľahli mladým Nemkám 1:3. Jediný gól nášho tímu zaznamenala v druhej tretine Hana Fančovičová.

Prvá tretina bola v znamení mnohých vylúčení na oboch stranách, až osem hráčok sedelo na trestnej lavici. Slovenky mali podľa zápisu k dispozícii päť presiloviek, z toho len dve boli úplné, nedokázali ich však využiť. V 17. minúte otvorila skóre Lilli Welckeová. Nemky na začiatku druhej tretiny skórovali ešte dvakrát - v 25. minúte zvýšila Luisa Welckeová na 2:0, o necelé dve minúty pridala tretí gól Julia Kohbergová. V 28. minúte prišiel presný zásah nášho tímu, keď skórovala Hana Fančovičová po asistencii Romany Haluškovej. Slovenky hrali v ďalšom priebehu ešte dve presilovky, no skóre sa už nemenilo.

Svoj záverečný zápas na turnaji odohrajú naše hráčky v nedeľu so Švajčiarskom.

European Hockey Tournament (Tomakomai, Japonsko) - výsledky:
SR ženy "18" - Nemecko "18" 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Góly: 28. Fančovičová (Halušková) - 17. Lilli Welckeová (Luisa Welckeová, Mabnerová) 25. Luisa Welckeová (Mabnerová), 27. Kohlbergová (Harková)
Zostava SR: Zimková - Vysokajová, Stern, Leskovjanská, Giertlová, Plankenauerová, Jašková - Matejková, Kapičáková, Halušková - Dobošová, Fančovičová, Štetiarová - Nemčeková, Cengeľová, Schredlová - Klimantová, Kučerová, Lahová

Výsledok druhého sobotňajšieho zápasu:
Švajčiarsko - Japonsko 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Ďalší program:
Nedeľa 25.8.: Švajčiarsko - Slovensko