Slovenky čaká prípravný dvojzápas s Češkami, Segíň: Ukáže nám, čo treba vyladiť

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenské hokejistky čakajú po dlhej odmlke dve medzinárodné konfrontácie. Budúci týždeň v piatok a v sobotu (9. a 10. júla) odohrajú dva prípravné zápasy s českými reprezentantkavmi, ktoré sa pripravujú na majstrovstvá sveta elitnej kategórie v Calgary posunuté pre koronavírus z mája na koniec augusta.

Vedenie slovenského ženského realizačného tímu na čele s manažérkou Ľubomírou Kožanovou a hlavným trénerom Tomášom Segíňom nominovali na výcvikový tábor 20 hráčok. „Kostru kádra tvoria hráčky ŠKP Bratislava, ktoré sú súčasťou projektu a trénujú spolu od začiatku letnej prípravy. Ďalšiu časť nominačného zoznamu tvoria dievčatá s inou klubovou príslušnosťou, no rovnako sú v procese prípravy. Na zraze sa všetci zídeme v pondelok 5. júla, absolvujeme testy a odchádzame do Pardubíc, dejiska dvoch prípravných zápaso s Češkami, kde už v utorok absolvujeme tréning. Duely sú na programe v piatok a v sobotu, pričom po druhom sa vo večerných hodinách vrátime na Slovensko,“ ozrejmil na margo tvorby nominácie i programu hlavný tréner ženskej reprezentácie Tomáš Segíň.

Slovenky nastúpia na oficiálny medzinárodný reprezentačný zápas po takmer 6-mesačnej prestávke. Naposledy sa v takejto konfrontácii predstavili ešte koncom roka proti Rakúsku. Okrem iných duelov dvakrát prišli o turnaj A-skupiny majstrovstiev sveta i finálový turnaj olympijskej kvalifikácie ZOH 2022 v Pekingu, ktorý sa pôvodne mal hrať v auguste 2021, no Medzinárodná hokejová federácia ho pre cestovné obmedzenia spojené s koronavírusom posunula napokon až na november 2022. Príležitosť odohrať medzinárodný zápas Slovenkám nevyšla ani v marci tohto roka, keď mali na programe dva duely s Maďarkami. Zverenky trénera Segíňa do Budapešti vycestovali, no ani na jedno stretnutie nastúpiť nemohli pre pozitívny antigénový test v tíme súperiek. Hoci sa pozitivita z výsledku presnejšieho PCR testu neskôr nepotvrdila, domáci organizátori stretnutia preventívne zrušili, a tak si Slovenky v Budapešti iba zatrénovali a absolvovali miniturnaj medzi sebou.

Pôvodne nemali slovenské hokejistky odohrať medzištátny zápas ani v júli. No keďže majstrovstvá sveta elitnej kategórie žien IIHF medzitým posunula z mája na záver augusta, naskytla sa príležitosť absolvovať dva prípravné duely v Pardubiciach s Češkami. „Veľmi sa tešíme. Proti Češkám to bude dobrá skúsenosť, možnosť posunúť sa vpred. Konečne odohráme zápasy na medzinárodnej úrovni. Verím, že nám ukážu, čo treba doladiť a akým smerom ďalej pracovať. Dvojzápas s Češkami je pre nás pokračovaním prípravy na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie v novembri. Do začiatku záverečnej fázy prípravy ešte máme v pláne absolvovať nejaké konfrontácie, ktoré by nám mali pomôcť vyladiť formu na spomínaný novembrový turnaj,“ doplnil Tomáš Segíň.

Boj o miestenku na ZOH 2022 do Pekingu čaká Slovenky 11. až 14. novembra vo švédskom meste Lulea. Ich súperkami budú okrem domácich reprezentantiek aj Francúzky a zatiaľ neznámy kvalifikant, ktorý postúpi z predvalifikačnej fázy. Na zimné olympijské hry sa dostane iba víťaz kvalifikačného turnaja.

Nominácia SR Ženy na VT a prípravné zápasy v ČR (5. - 10. 7. 2021) 

Hráčky podľa klubov
Simone BEDNÁRIK HC ŠKP Bratislava
Lucia DRÁBEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Danielle HARTJE HC ŠKP Bratislava
Lucia IŠTOCYOVÁ HC ŠKP Bratislava
Tatiana IŠTOCYOVÁ HC ŠKP Bratislava
Barbora KAPIČÁKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Tatiana KORENKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Simona MACKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Nikola NEMČEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Sofia VYSOKAJOVÁ HC ŠKP Bratislava
Nikola ZIMKOVÁ HK Lokomotíva Nové Zámky
Tamara DOBOŠOVÁ  HK Iskra Partizánske
Emília LESKOVJANSKÁ ŽHK Poprad
Lenka ČURMOVÁ ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Gabriela ŽITŇANSKÁ ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Romana HALUŠKOVÁ MŠK Púchov
Lívia KÚBEKOVÁ HK 91 Senica/HC ŠKP Bratislava
Aneta KUŠMÍREKOVÁ HK 91 Senica/HC ŠKP Bratislava
Martina VRBINSKÁ MsHKM Žilina/HC ŠKP Bratislava
Nicol LUCÁK ČUPKOVÁ Agidel Ufa (Rus.)
REALIZAČNÝ TÍM
Manažérka Ľubomíra Kožanová
Hlavný tréner Tomáš Segíň
Asistent trénera Róbert Marton
Tréner brankárok Roman Mega
Kondičný tréner Martin Trebatický
Lekárka MUDr. Lucia Mihaleová
Masér Dušan Čulka

NÁHRADNÍČKY (na telefonické zavolanie): Zuzana Dobiašová, Kristína Slováková (HC ŠKP Bratislava), Emma Plankenauerová (HC Petržalka 2010 Bratislava), Hana Fančovičová (HK Bratislava), Laura Medviďová (HK Mládež Michalovce), Michaela Hana Hajniková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov). 


Ďalšie články