Slovenkám nevyšiel posledný zápas v Budapešti, vysoko prehrali s Japonkami

BUDAPEŠŤ (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia neuspela v záverečnom zápase na Turnaji piatich krajín. V Budapešti odohrala štvrtý duel v priebehu štyroch dní a podľahla favorizovaným Japonkám vysoko 0:10.

Slovenky odolávali ázijským protivníčkam iba v prvej tretine, v ktorej inkasovali jediný gól. Krátko pred prestávkou v presilovke presne namierila Miurová. Druhé dejstvo bolo plne v réžii japonského tímu. Účastníčky elitnej A-skupiny najvyššej kategórie MS v nej postupne skórovali až šesťkrát. Hetrik dosiahla Ukitová, po jednom zásahu pridali Hosojamadová, Jamašitová a Toková. V tretej tretine Japonky kontrolovali dianie na ľade, o ďalšie tri góly sa postarali Ukitová, Itová a Norová. 

Hlas po zápase

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "Japonky majú veľmi silný tím a nastúpili do zápasu oddýchnuté. Chceli sme využiť šancu konfrontovať sa s nimi aj za cenu toho, že sme museli odohrať štyri zápasy za štyri dni. Dievčatá napriek náročnému programu bojovali celých šesťdesiat minút a išli na hranicu svojich možností. V prvej tretine sme inkasovali nanešťastie gól v úplnom závere a v druhej tretine súperky rozhodli aj vďaka našim vylúčeniam a tomu, že sme hrali na vzdialenejšiu striedačku. Po štyroch zápasoch nám došla energia, ale to je logické. Videli sme, čoho sú hráčky schopné a získali sme informácie. Bol to pre nás ďalší dôležitý krok na ceste vpred a teraz tá cesta pokračuje ďalej."

Turnaj piatich krajín – (Budapešť/Maď.):

Slovensko - Japonsko 0:10 (0:1, 0:6, 0:3)
Góly: 20. Miurová (Toková, Ukitová), 22. Hosojamadová (Koikeová, Šigová), 24. Ukitová (Miurová, Toková), 27. Toková, 28. Ukitová (Toková), 34. Jamašitová (Itová, Koikeová), 39. Ukitová (Toková, Hitosatová), 43. Ukitová (Toková, Miurová), 51. Itová (Miurová), 59. Norová.
Vylúčené: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 27:51, 34 divákov

Zostava SR ženy: Debnárová – A. Šulíková, L. Šuliková, Fortunová, Leskovjanská, Vysokajová, Drábeková, Gálisová – L. Halušková, Kúbeková, Lopušanová – Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková – Beňáková, Korenková, E. Tóthová – R. Halušková, Matejková, Šimnová. Tréner: A. Sieppi.


Ďalšie články