Slovanisti sa o zrušení voľna a derby s Capitals dozvedeli počas prestávky

BRATISLAVA (SZĽH) - Po dvoch tretinách odvetného štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu s Topoľčanmi bola v kabíne Slovana Bratislava veľmi dobrá nálada. Belasí vyhrávali hladko 5:0 a tešili sa na poslednú dvadsaťminútovku. Správa trénera Romana Stantiena však myšlienky hráčov rýchlo zmenila.

Už krátko pred štvrtkovým stretnutím Slovana s Topoľčanmi mnohí zainteresovaní vedeli, že na ďalší deň sa v Bratislave nebude hrať otvárací súboj IceHL medzi Capitals a Bolzanom. V kabíne talianskeho tímu zistili pri testoch u hráčov prítomnosť koronavírusu. Viceprezident Capitals Dušan Pašek ml. okamžite kontaktoval poradcu a hlavného koordinátora akcionárov Slovana Maroša Krajčiho a dohodli sa na odohraní premiérového bratislavského derby. Hráči sa správu o zmene programu dozvedeli počas druhej prestávky pohárového stretnutia. „Mali sme už pripravení pre mužstvo tréningový program na piatok. K zmene prišlo rýchlo. Hráči sú profesionáli a tak sa k nej aj postavili. Chceli sme hrať počas prípravy aj so silnejšími mužstvami ako s Topoľčanmi, z tohto pohľadu stretnutie s Capitals splní účel. Nebojím sa, že by po pohárovom štvrťfinále moji zverenci nevládali. Natrénované majú dosť,“ prezradil tréner Slovana Roman Stantien.

Musíme sa prispôsobiť, aj keď sme si pôvodne mysleli, že nás čaká iba tréning a potom už oddych až do konca víkendu, keďže máme počas neho voľno. PATRIK BAČIK

Viacerí z kabíny Slovana sa správe o zmene programu nepotešili, aj keď ju rešpektujú. Na piatkový podvečer už mali iné plány, mimobratislavskí hráči chceli už byť pri svojich rodinách. „Chalani, čo chceli ísť domov, teraz musia zostať na štadióne dlhšie a pôjdu za najbližšími večer. Musíme sa prispôsobiť, aj keď sme si pôvodne mysleli, že nás čaká iba tréning a potom už oddych až do konca víkendu, keďže máme počas neho voľno. Po víkende sa opäť vrátime do práce, potrénujeme a budeme veriť, že sa začne ligová súťaž,“ hovoril obranca Patrik Bačík, ktorému sa ešte počas profesionálnej kariéry nestalo, aby sa dozvedel o naplánovaní ďalšieho stretnutia počas zápasovej prestávky.

Slovanisti akoby podvedome počas tretej tretiny už šetrili sily na piatkový prípravný, ale prestížny duel. „Je to tak, ako je. V dnešnej dobe nič nie je isté, koronavírus mení všetkým plány. Teraz hráme dva zápasy po sebe, nie je to nič nezvyčajné a prispôsobíme sa, aj keď sme s tým nepočítali,“ priznal autor prvého gólu do topoľčianskej siete Brant Harris.

Slovan a Capitals odohrajú nečakane duel o nepísaného hokejového kráľa Bratislavy. Prestížny súboj bude pre oba tímy generálkou na boje o ligové body. Capitals privítajú už v nedeľu menovcov z Viedne, Slovan o týždeň v piatok by mal cestovať do Michaloviec. Derby sa môže hrať na ostrie noža. „Dobre poznáme pána trénera Čadu, ktorý svojich chlapcov určite poriadne vyburcuje. Ako sme sa dozvedeli, údajne sa na derby tešia aj sponzori. Bude na nás väčší tlak, ale musíme ho zvládnuť. Stále je to totiž príprava,“ dodal Patrik Bačík.