Slovan znovu otvoril skóre, Amur Chabarovsk rozhodol o triumfe v 59. min

CHABAROVSK 19. septembra (SITA) - Hokejisti HC Slovan Bratislava podľahli hráčom domáceho Amuru Chabarovsk tesne 2:3 v stredajšom stretnutí KHL. Pre zverencov Vladimíra Országha je to už tretí nezdar po sebe a siedmy v sezóne 2018/2019.

Slovan sa ujal vedenia v 15. min, keď sa napriek miernej prevahe domácich presadil autor hetriku z uplynulého duelu Michal Řepík. Radosť "belasých" však netrvala dlho, už o dve a pol minúty vyrovnal po Řepíkovej hrubej chybe v obrannom pásme Igor Rudenkov.

Domáci v prostrednom dejstve hrali aktívne, čo vyústilo do gólu Alexandra Gorškova v 28. min. Slovan sa snažil vyrovnať, miestami bol jasne lepší a utvoril si viacero šancí, no Chabarovsk podržal gólman Jevgenij Alikin. Odmena hostí za predvedenú hru prišla v 49. min, keď sa i so šťastím presadil Mário Lunter. V závere sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu oba tímy.

Keď sa už zdalo, že sa to nikomu nepodarí a zápas pôjde do predĺženia, rozvlnil sieť bránky gólmana Slovana Bratislava Marka Čiliaka necelé dve minúty pred záverečnou sirénou Viačeslav Ušenin a rozhodol o triumfe domáceho Amuru Chabarovsk.

Slovan odohrá najbližšie stretnutie v piatok 21. septembra vo Vladivostoku proti tamojšiemu Admiralu. Po deviatich stretnutiach má jediný slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige na konte 6 bodov a patrí mu 10. miesto v tabuľke Západnej konferencie.

Amur Chabarovsk - HC Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Góly: 17. Rudenkov, 28. Gorškov (Pianov, Koriagin), 59. Viačeslav Ušenin - 15. Řepík (Taffe), 49. Lunter (Lamper)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergejev, S. Gusev - Palej, Sysujev (všetci Rus.), 4914 divákov

Zostavy:

Chabarovsk: Alikin - Jan Kolář, Kondratiev, D. Vorobiov, Turbin, Jordán, Koriagin, Kuzmin - Pianov, Gorškov, T. Zohorna - Filippi, Rudenkov, Popugajev - Golubev, Viačeslav Ušenin, Potechin - Železkov, Veličkin, Gizdatullin

Slovan: Čiliak - Sersen, É. Gélinas, Grman, Klok, A. Jánošík, A. Meszároš, Baranov, Švarný - Řepík, Taffe, Virta - M. Sukeľ, Ch. Rau, Červený - Lamper, Chipchura, Liška - D. Buc, Lunter, T. Hrnka

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):

Vladimír Országh (tréner Slovana): "Bol to pre nás ďalší ťažký zápas. Rozdelil by som ho na dve časti. V tej prvej sme boli horším tímom, prehrávali sme osobné súboje, slabšie korčuľovali. Od polovice duelu sme hru vyrovnali, v tretej tretine sme boli lepší, dokázali vyrovnať na 2:2. Myslím si, že minimálne bod sme si tu zaslúžili. V samom závere však prišla hrúbka, ktorú domáci potrestali."