Slovan v domácom zápase porazil DVTK Miškovec a upevnil si vedúcu pozíciu

Bratislava 26. januára (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava si upevnili vedúce postavenie v Tipsport Lige. V nedeľnom domácom stretnutí 44. kola zdolali maďarský DVTK Miškovec 2:1 a pred Banskou Bystricou vedú o štyri body. Obhajca titulu však disponuje dvoma zápasmi k dobru.

HC Slovan Bratislava - DVTK Miškovec 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 26. St. Pierre (Bondra, Šedivý), 28. Sloboda (Petráš, Urbánek) - 4. Dudás (Galanisz, Ross). Rozhodovali: Müllner, Orolin - Konc ml., Durmis, vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4509 divákov.

Slovan: Brust - Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Kučný - Puliš, Zigo, Abdul - Basaraba, St. Pierre, Bondra - Kukumberg, Kytnár, Sloboda - Petráš, Urbánek, Žitný - Matoušek

Miškovec: Adorján - Dudás, Ross, Vandane, Láda, Göz, Szirányi, D. Kiss - Magosi, Galanisz, Beauvillier - Beach, Tousignant, P. Kiss - Ritó, Harrison, Farkas

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa rýchlo dostali do vedenia hostia. Už vo 4. minúte zužitkoval presilovú hru Dudás. V úvodnej tretine však dominovali najmä brankári, hosťujúci Adorján sa vyznamenal pri vyloženej príležitosti Kukumberga a na opačnom konci Brust vyrazil pokus Beacha.

Domáci otočili nepriaznivý stav v druhom dejstve. Najprv v 26. minúte tečoval puk do siete St. Pierre a už o dve minúty neskôr sa strelecky presadil aj Sloboda a poslal Slovan do vedenia. Napriek tomu, že Slovan hral ďalšie dve presilovky, do druhej sirény už nezvýšil svoj náskok.

Nepodarilo sa mu to ani v početnej výhode na začiatku tretej tretiny, naopak, v prečíslení mohol vyrovnať Galanisz, ale Brust podržal svoje mužstvo. Tímy nevyužili ďalšie presilovky a Miškovcu sa krátil čas, pokiaľ chcel niečo urobiť s výsledkom. V 58. minúte si vzal oddychový čas a o minútu neskôr odštartoval po zakázanom uvoľnení domácich aj power play. V úplnom závere vypadol Brustovi puk z lapačky, no zastúpili ho spoluhráči a zahnali nebezpečenstvo.

Hlasy po zápase

Roman Stantien, tréner Slovana: "Som rád za body, aj keď sme si zápas skomplikovali. Súper má dobré presilové hry, čo zasa ukázal a lepšie vstúpil do zápasu. Dokázali sme však otočiť a potom sme si už náskok ustrážili. Pre nás to bolo ťažký zápas a tieto body sú pre nás dôležité."

Glen Hanlon, tréner Miškovca: "Blahoželám Slovanu k víťazstvu. Vedeli sme, že to bude ťažké, najmä po debakli, ktorý sme utrpeli v predchádzajúcom zápase. Domáci dokázali odpovedať na náš gól a potom zápas otočili. My musíme zmeniť nejakí veci a verím, že potom začneme opäť zbierať body."

Marek Sloboda, strelec víťazného gólu Slovana: "Som rád, že mi to tam padlo. Zápas nebol ľahký, vedeli sme, že súper má kvalitných hráčov, najmä tých zo zámoria, a že bude nepríjemný. Možno to nebol z našej strany pekný hokej, ale dôležité je, že sme získali tri body."


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
1
29 (6,90 %)
Strely na bránu Strely na bránu
31 (3,23 %)
30 (96,77 %)
Zákroky Zákroky
27 (93,10 %)
0/6 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/6 (100,00 %)
23/54 (42,59 %)
Vhadzovania Vhadzovania
31/54 (57,41 %)
Kompletný prehľad zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

BRUST, Barry

HC SLOVAN Bratislava


Zákroky 30
Úspešnosť zákrokov 96,77 %

2.

SLOBODA, Marek

HC SLOVAN Bratislava


Body 1
Góly 1
Asistencie 0

3.

ST.PIERRE, Martin

HC SLOVAN Bratislava


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy