Talizman Makarov, Viedenský povzbudzuje mužov k prevencii

ZVOLEN (SZĽH) - Až v siedmom dueli okúsili hokejisti Zvolena chuť domácej prehry. V piatkovom dueli proti Slovanu síce dokázali zmazať dvojgólové manko a priviesť duel do predĺženia, v nájazdovom rozstrele však rozhodol o výhre hostí 2:3 Ranford.

Potvrdilo sa, že Slovan je pre „rytierov“ neobľúbený súper. Od návratu belasých do extraligy im podľahli už siedmykrát v sérii. „Obidva tímy sú kvalitné. Vedeli sme, že Zvolen vedie v úspešnosti presiloviek, dali sme si na to pozor a sme spokojní, že máme dva body. Je to ďalšie víťazstvo, z ktorého sa tešíme. Trochu škoda, že nie za tri body, ale podstatná je výhra,“ povedal po zápase Rastislav Gašpar.

Krídelník, ktorý len prednedávnom vymenil Detvu za bratislavský klub, pokračuje v skvelých výkonoch. Pod výhru pod Pustým hradom sa podpísal dvoma asistenciami, v štrnástich zápasoch sezóny má na svojom konte devätnásť bodov. „Darí sa mi, čo ma teší. Je to však zásluha spoluhráčov,“ tvrdí Gašpar.

Spokojný so štvrtým víťazstvom v rade bol aj lodivod hostí. „Držala nás obrana a výborný Makarov. Najväčší problém bol v zakončení. V zápase bolo dosť vylúčení, čo nás vyvádzalo z tempa. Niektorí toho mali veľa, niektorí málo. Harris navyše dostal osobný trest a museli sme prehadzovať zostavu,“ povedal Roman Stantien a dodal: „V predĺžení mal Zvolen viac šancí, ale Maki nás podržal a v nájazdoch rozhodol o našej výhre Ranford.“

Veruže veľký zápas odchytal gólman hostí Andrey Makarov. Do zostavy sa po zranení vrátil po viac ako dvoch týždňoch a výborným výkonom potvrdil svoju dôležitosť pre tím. Celkovo odchytal piaty zápas, vo všetkých priviedol Slovan k víťazstvu, dvakrát s čistým štítom. „Celý zápas chytal veľmi dobre a má veľký podiel na našej výhre,“ zakončil Stantien.

Akurát to tak vyšlo, že som sa vrátil proti Slovanu. Herná pohoda mi zase trochu ušla. Snáď to čo najskôr dobehnem. MAREK VIEDENSKÝ

Aj za domácich nastúpil navrátilec po zdravotných problémoch. Mesiac a pol absentoval v zostave Marek Viedenský. „Bolo to celkom náročné. Snažil som sa čo najviac pomôcť tímu, bohužiaľ, nepodarilo sa nám získať druhý bod v predĺžení alebo v nájazdoch. Myslím si, že to bol celkom dobrý zápas, hralo sa na obe strany. Verím, že nabudúce budeme úspešnejší my,“ hodnotil center, pre ktorého to bol špeciálny duel. Veď v drese hostí si odkrútil štyri sezóny. „Akurát to tak vyšlo, že som sa vrátil proti Slovanu. Herná pohoda mi zase trochu ušla. Snáď to čo najskôr dobehnem a bude to lepšie.“

Ako bolo spomenuté, Zvolen prišiel o svoju domácu sériu výhier. „Mrzí nás, že sme nezvíťazili. Tam, kde sa niečo končí, sa zároveň niečo nové začína. Dúfam, že to hneď otočíme a zase spravíme nejakú dobrú sériu,“ verí 30-ročný rodák z Handlovej. V súčasnosti ho na ľade rozoznať ešte ľahšie. Poznávacím znamením sú tradičné novembrové fúzy. „Nie som jediný v tíme, ale asi ich mám najväčšie. Sme viacerí, pre mňa je to dlhoročná tradícia. Robíme zbierku pre to, aby ľudia vedeli o rakovine prostaty. Muži by sa nemali báť prevencie, povzbudzujeme ich. Verím, že aspoň pár ľuďom tým pomôžeme,“ dodal na záver Marek Viedenský.