Slovan sa so sezónou rozlúčil domácim triumfom nad Minskom

BRATISLAVA 1. marca (SITA) - Hráči Slovana Bratislava ukončili sezónu 2017/2018 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) štvrtkovým domácim triumfom 4:2 nad bieloruským Dinamom Minsk. Zverenci trénera Eduarda Zankovca sa tak víťazne rozlúčili so súťažným ročníkom a svojimi priaznivcami.

Slovan vo štvrtok viedol už od 24. sekundy gólom Ryana Garbutta, no za hostí vyrovnal Quinton Howden. Domácim potom zariadil najtesnejší náskok Marek Viedenský a tretí gól pridal Colby Genoway. Za Minsk v 53. min skorigoval Kristian Chenkeľ, konečnú podobu výsledku dal 40 sekúnd pred treťou sirénou do prázdnej bránky Marek Hecl.

Bratislavský klub v tomto ročníku v 56 dueloch nazbieral 58 bodov a v tabuľke Západnej konferencie obsadil predposlednú 12. pozíciu. O matematickú šancu na prienik do play-off prišiel už v prvej polovici januára.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 1. Garbutt (Z. Boychuk), 7. Viedenský (Lamper, Meszároš), 34. Colby Genoway (Lamper, Garbutt), 60. Hecl - 3. Howden (Skille, Fontaine), 53. Chenkeľ (Kitarov, Karabaň)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Colby Genoway (Slovan) 10+DKZ za nedovolené bránenie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Osin - Golovľov, Palej (všetci Rus.), 10 055 divákov

Zostavy:

Slovan: Štěpánek - A. Meszároš, Sersen, Černý, Després, Bačík, Švarný, Hedera - Lamper, Z. Boychuk, Garbutt - Colby Genoway, Viedenský, Réway - M. Sloboda, A. Šťastný, Skalický - Ščerbatov, Sádecký, Hecl

Minsk: Enroth - Lisovec, Gragnani, Osipov, Korobov, Chenkeľ, Šinkevič, Znacharenko - Fontaine, Howden, Skille - Linglet, Kovyršin, Pavlovič - Drozd, Volkov, Kitarov - Karabaň, Ambrožejčik

Slovan začal zostra a už v 24. sekunde viedol 1:0 - Garbutt vnikol do útočného pásma po pravej strane a delovkou pod hornú žŕdku prekonal Enrotha. Radosť domácich z náskoku trvala necelé tri minúty, keďže Howden zasunul puk za Štěpánka po peknej prihrávke od Skilleho. Vzápätí prišla presilovka pre Slovan a sekundu po jej skončení Bratislavčania opäť vyhrávali, delovku Meszároša od modrej čiary a teči Lampera usmernil medzi Enrothove betóny Viedenský. V druhej polovici prvej tretiny obaja súperi nevyužili po jednej presilovke.

V druhej tretine šancí na oboch stranách ubudlo, brankári nemali veľa práce. Prišla však 34. min a Colby Genoway strelou z pravého kruhu prekonal Enrotha, Slovan viedol 3:1. Pokus Howdena potom kryl Štěpánek a so strelou Hecla na opačnej strane si poradil brankár Dinama Minsk.

V úvode tretej časti sa Slovan úspešne ubránil 32-sekundovej presilovke súpera o dvoch korčuliarov, v 48. min pálil Bačík do betónov Enrotha. V 53. min sa hosťom podarilo znížiť zásluhou dorážky Chenkeľa, ale 40 sekúnd pred treťou sirénou dal konečnú podobu výsledku domáci Marek Hecl. Škvrnou bola bitka v stredovom kruhu po strelení Heclovho gólu.

Hlasy:

Eduard Zankovec (tréner Slovana): "Obaja súperi hrali dobre. Som veľmi rád, že sa nám podarilo triumfovať. Veľmi dobre sme hrali v presilovke, a to bolo rozhodujúce. V tretej tetine sme sa skoro celý čas bránili, ale brankár Štěpánek zachytal výborne."

Gordie Dwyer (tréner Dinama Minsk): "Myslím si, že sme bojovali tvrdo v tomto dueli, ale brankár domácich bol skvelý. Mali sme dosť striel, ale chýbali nám góly. Domáci mali dobrý začiatok, z čoho potom ťažili počas celého stretnutia. Na ľade sme nechali všetko, pred výbornou atmosférou sa nedalo inak."

Marek Viedenský (útočník Slovana): "Sme radi, že sme vyhrali posledný zápas sezóny pred vypredaným hľadiskom. Chceli sme sa fanúšikom odvďačiť za podporu počas celej sezóny, aj keď nebola vydarená. Aspoň bodka za sezónou bola dobrá. Vyhrali sme posledný zápas, no bohužiaľ to nebolo vo finále play-off. Zo začiatku sezóny sme prehrali veľa duelov, vonku sme veľa nebodovali. Zranenie ma trochu zastavilo, som rád aspoň za 40 zápasov. Teraz je čas na oddych, rozhodol som sa ukončiť sezónu a poriadne sa pripraviť na nasledujúci ročník."