Slovan s prehrou aj v druhom domácom zápase

Bratislava 22. septembra (TASR) - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica triumfovali v nedeľňajšom šlágri 5. kola Tipsport Ligy na ľade Slovana Bratislava 3:1.

Slovan Bratislava - HC '05 iClinic Banská Bystrica 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 23. Bačík (Sloboda) - 3. Gabor (Šťastný, Kabáč), 5. Hickmott (Southorn, Jääskeläinen), 48. Wahl (Hickmott, Jääskeläinen). Rozhodovali: Stano, Novák - Krajčík, D. Konc ml., vylúčenia: 5:6 na 2 min, navyše Zigo /Slovan/ 10+10 min a Brejčák /B.Bystrica/ 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 5925 divákov.

Slovan: Brust - Bačík, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Demo, Hudec - Vandas, Zigo, Bondra - Žitný, Kukumberg, Matoušek - Miklík, Petráš, Abdul - Jendek, Urbánek, Sloboda

Banská Bystrica: Beskorowany - Brejčák, Southorn, Biro, Mihálik, Ďatelinka, Nemčík, Petrinec - Hickmott, Wahl, Šoltés - Lamper, Hrnka, Jääskeläinen - Bartánus, Tamáši, Fafrák - Gabor, Šťastný, Kabáč

Slovan bol v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale hráči úradujúceho majstra z Banskej Bystrice boli lepší v osobných súbojoch a najmä v predbránkovom priestore. Do vedenia išli "barani" v 3. minúte, keď prihrávku Andreja Šťastného poslal do siete Gilbert Gabor.

Už o dve minúty neskôr viedli hostia 2:0, presilovkovú kombináciu zakončil presne Jordan Hickmott. Tretí gól mohol pridať Šťastný, ale v dobrej pozícii tesne minul. Slovan sa nepresadil ani v presilových hrách, bránku Beskorowanyho ohrozil najviac Meszároš.

V druhej tretine Slovan zlepšil pohyb, odmeny sa dočkal v 23. minúte. Bačik v presilovke vystrelil a puk prepadol do siete - 1:2. Bystričania mali potom krátku presilovku 5 na 3, ktorú zmaril faul Hrnku, v ďalších šanciach boli hráči Slovana. Strelecká aktivita bola aj po druhej tretine na strane "belasých", ale vyrovnať sa im nepodarilo. A to ani po samostatnom nájazde Ziga, ktorý poslal puk vedľa žŕdky.

V tretej tretine Slovan túžil vyrovnať, stále sa pokúšal o častú streľbu, ale v 48. minúte dostal voľný priestor Mitchell Wahl a prepálil Brusta po tretí raz. Slovanu už na zvrat nezostali sily, hoci sa jeho hráči snažili aspoň o kontaktný gól. Zverenci Romana Stantiena napokon v druhom domácom zápase sezóny zaknihovali druhú prehru.

Hlasy po zápase

Roman Stantien, tréner Slovana: "Hralo sa hore - dolu, diváci videli atraktívny zápas. Mali sme dosť striel, ale brankár väčšinou všetko videl. Súboje boli na hrane, občas mi to pripomínalo MMA. Zaspali sme úvod a nedali sme góly. O tom to je."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Slovan má dobrý tím, čo sme vedeli. Dnes rozhodli presilovky, v ktorých sme sa dokázali dvakrát presadiť."

Jindřich Abdul, útočník Slovana: "Opäť sme doplatili na mizernú koncovku. Šancí sme si vypracovali dosť, ale boli sme žalostní. Bystrica hrozila len z brejkov a z presiloviek, podľa mňa sme boli po celý čas lepší. Mrzí ma, že sme takto prehrali."

Patrik Bačik, strelec jediného gólu Slovana: "Zaspali sme úvod, potom sa to ťažko dobiehalo. Potom sme však začali hrať dobrý hokej. Chýbal nám kúsok šťastia."


Prehľad zápasu

1
Góly Góly
3
39 (2,56 %)
Strely na bránu Strely na bránu
21 (14,29 %)
18 (85,71 %)
Zákroky Zákroky
38 (97,44 %)
0/5 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
2/4 (50,00 %)
2/4 (50,00 %)
Oslabenia Oslabenia
5/5 (100,00 %)
22/57 (38,60 %)
Vhadzovania Vhadzovania
35/57 (61,40 %)
Kompletný prehľad zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy