Slovan pretrhol smolu a zvíťazil v Chabarovsku, rozhodol Řepík

CHABAROVSK 15. septembra (SITA) - Hráči Slovana Bratislava prelomili sériu piatich prehier v novom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy.

Slovanisti zvíťazili na ľade Amuru Chabrovsk 3:2 (0:1, 3:0, 0:1), keď o svojom tesnom triumfe rozhodli tromi gólmi v prostrednej časti hry. Góly hostí zaznamenali v 23. min Juraj Mikúš, v 29. min Andrej Šťastný a v 31. min Michal Řepík, ktorý využil presilovú hru. Český útočník po vyšachovaní domácej obrany zakončil do odkrytej časti bránky, ktorú strážil Fín Juha Metsola. Na domácej strane v 14. min otvoril skóre Denis Kuzmin a v 49. min znížil na 2:3 Marek Kvapil. Hráčom Amuru nepomohla k vyrovnaniu v Platinum Arene ani záverečná polminútová hra bez brankára, ani suverénna prevaha v strelách na bránku 40:16 počas celého stretnutia.

Zverenci trénera Miloša Říhu pri výjazde za najvzdialenejšími súpermi v tejto nadnárodnej súťaži predtým neuspeli v pondelok s Admiralom Vladivostok (1:2 po samostatných nájazdoch) a v stredu v čínskom Šanghaji prehrali s tímom Červená hviezda Kchun-lun (0:2). Znamená to, že z Ďalekého východu si Slovan privezie domov 4 body z troch zápasov.

"Konečne na dlhom tripe naše víťazstvo. Už minulé zápasy neboli zlé, no nedotiahli sme ich do konca, Po kolektívnom výkone celého mužstva sme si vyhrať zaslúžili," cituje trénera Miloša Říhu web hcslovan.sk.

Hráči Slovana Bratislava zaznamenali tretie víťazstvo v jedenástom zápase aktuálnej sezóny. Bratislavský klub aktuálne má na svojom konte 12 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu priebežne patrí 9. pozícia. Najbližšie sa Slovan predstaví na domácom ľade v stredu 20. septembra proti tímu AK Bars Kazaň (19.00 h).

Amur Chabarovsk - Slovan Bratislava 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Góly: 14. Kuzmin (Lee, Potechin), 49. Kvapil (Frolov, Zohorna) - 23. Juraj Mikúš (Smoleňák), 29. A. Šťastný (T. Voráček, Viedenský), 31. Řepík (Ebert, Kašpar)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons, Odiňš (Lot.) - Majtak, Streľcov, 5834 divákov

Kompletné štatistiky zo zápasu.

Zostavy:

Amur: Metsola - Kondratiev, Jan Kolář, Kuzmin, Jordán, Averin, Aťušov, Kalinin - Lee, Byvaľcev, Potechin - Zohorna, Frolov, Kvapil - Vladislav Ušenin, Gorškov, Viačeslav Ušenin - Veličkin, Klopov, Gubin
Slovan: Štěpánek - Barker, Ebert, Meszároš, Taimi, T. Voráček, Švarný, Hedera, L. Kozák - Kašpar, Colby Genoway, Řepík - Hrnka, J. Mikúš, Smoleňák - A. Šťastný, Viedenský, Skalický - Sloboda, Sádecký, M. Hecl