Slovan prehral po piaty raz v sérii, v Astane nestrelil ani gól

ASTANA 7. októbra (SITA) - Čierna séria hokejistov Slovana Bratislava narástla na päť prehier. Slovanisti podľahli v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Barysu Astana 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).

Góly domáceho tímu strelili Dmitrij Ševčenko, Nikita Michailis a Curtis Valk. Slovan najmä v prvej tretine viackrát nebezpečne ohrozil Henrika Karlssona v bránke Astany, ale jeho strelci robustného švédskeho gólmana s kazašským pasom ani raz neprekonali. Rovnako ako v piatok v Ufe (prehra 1:4) zverenci trénera Vladimíra Országha doplatil na nepremieňanie šancí v prvej polovici duelu.

Dôležitým momentom zápasu bol tzv. gól do šatne v podaní kanadského útočníka Baryasu Curtisa Valka, ktorý skóroval 38 sekúnd pred koncom druhej tretiny. V tretej tretine si už kazašský účastník KHL relatívne hladké víťazstvo postrážil.

Slovan odohrá najbližšie stretnutie v KHL v utorok 9. októbra od 14.30 h SELČ na ľade Sibiru Novosibirsk. Po pätnástich stretnutiach má jediný slovenský zástupca v KHL na konte iba 3 víťazstvá a 8 bodov (skóre: 29:55) a patrí mu posledné 12. miesto v tabuľke Západnej konferencie.

Barys Astana - HC Slovan Bratislava 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 18. Ševčenko (Dietz), 22. Michailis, 40. Valk (Michailis)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Soin - Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), 6235 divákov

Zostavy:

Barys: H. Karlsson - Blacker, Dallman, Makľukov, Dietz, Klimontov, Lipin, Polochov, Danijar - Bochenski, Boyd, Frattin - Starčenko, Cormier, Petersson - Ševčenko, Valk, Michailis - Akoľzin, Sagadejev, Asetov

Slovan: Štěpánek - Sersen, É. Gélinas, Meszároš, Grman, Klok, A. Jánošík, Bačík - Řepík, Taffe, Červený - Liška, M. Sukeľ, Virta - Bailey, Chipchura, Rau - P. Lamper, Šimun, Lunter

Hlasy (zdroj: HC Slovan):

Vladimír Országh (tréner Slovana): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Svoje šance sme však opäť nepremenili. Súper nás naopak za chyby okamžite trestal. V druhej tretine sme hrali veľa presiloviek. Ak však chceme byť úspešní, musíme z nich dokázať vyťažiť góly, čo sa nám dnes nepodarilo. Do tretej tretiny sme išli so zámerom pokúsiť sa niečo s výsledkom ešte urobiť. Mali sme však veľa vylúčení. Za prvú polovicu zápasov chcem chlapcov pochváliť. K tomu, aby sme boli úspešní, nám jednoznačne chýbajú góly, väčší dôraz v priestore pred bránkou a využívanie presilových hier."

Adam Jánošík (obranca Slovana): "Myslím si, že dnes sme boli viac ako vyrovnaným súperom a je veľká škoda, že sme prehrali. Bolo tam viacero dobrých vecí a verím, že sa nám ich podarí preniesť do ďalšieho zápasu a uhrať na tomto tripe ešte nejaké body."

Lukáš Klok (obranca Slovana): "Vstup do stretnutia sa nám podaril. Počas celej prvej tretiny sme boli lepším tímom a mali sme šance, z ktorých sme mohli dať nejaké góly. Žiaľ, potom po strele od modrej čiary a šťastnom teči do brány na 0:1 nás to zrazilo znovu trochu dole. Naďalej sme však držali otvorený zápas a mali na čom stavať, aj keď sme prvú tretinu prehrali. Na začiatku druhej časti sme zahrali po buly nacvičenú akciu, po ktorej nám však utiekli do brejku. Kuba síce strelu chytil, ale puk prepadol pár centimetrov za bránkovú čiaru. Naďalej sme mali šance na skórovanie a otočenie vývoja zápasu v náš prospech. Hrali sme dosť presiloviek, ktoré však musíme zlepšiť. Druhá tretina bola plná presiloviek pre nás a keby sme ich aspoň čiastočne využili, mohli sme byť späť v zápase. V tretej tretine sme to vzadu trochu otvorili, domáci mali niekoľko tutoviek, pri ktorých nás Kuba podržal. Bez streleného gólu jednoducho nemôžeme vyhrať zápas."