Slovan dostal päťku v Rige, Štěpánek s trestom do konca zápasu

RIGA 18. februára (SITA) - Hráči Slovana Bratislava neuspeli v pondelkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Dinama Riga a lotyšskému zástupcovi hladko podľahli 0:5.

O góly domáceho tímu sa postarali v 35. min Oskars Batna, v 38. min Linus Videll, v 45. min Andris Džeriňš, v 58. min Rihards Marenis a o minútu neskôr pečatil na 5:0 Andris Džeriňš.

Slovanisti vo svojom šesťdesiatom zápase sezóny nielen že nestrelili gól, ale prišli aj o českého brankára Jakuba Štěpánka. Po nešportovom správaní a treste do konca zápasu ho zrejme neminie disciplinárne konanie. V 43. min dostal Štěpánek najprv 2 minúty za hrubosť a neskôr po hádke s rozhodcom ho zlomenou hokejkou aj trafil. V bránke ho nahradil iba 18-ročný Michal Vojvoda, ktorý si "odbil" svoj debut v KHL.

Zverenci trénera Vladimíra Országha odohrajú do konca nevydarenej sezóny v KHL už len dva zápasy na klziskách súperov. Najbližšie sa predstavia v stredu 20. februára od 17.30 h na ľade Jokeritu Helsinki. Zo 60 duelov Slovana v tomto súťažnom ročníku bolo len 15 víťazných. "Belasí" dosiaľ nazbierali iba 33 bodov, suverénne najmenej spomedzi všetkých účastníkov súťaže.

Dinamo Riga - HC Slovan Bratislava 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Góly: 35. Batna (Gegeris), 38. Videll (Maione, Darziňš), 45. Džeriňš (Alisauskas, Žile), 57. Marenis (Sotnieks, Meija), 59. Džeriňš (Meija, Sotnieks)
Vylúčení: 1:6 na 2 min, navyše Žile 5 min za bitku - Štěpánek 10 min osobný trest a DKZ za nešportové správanie, Jánošík 5 min za bitku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ovčinnikov, Sergejev - Goľak, Černyšev (všetci Rus.), 8721 divákov

Zostavy:

Dinamo Riga: Biľalov - Žile, Alisauskas, Gimajev, Sotnieks, Zanetti, Šulenin, Berzinš, Maione - M. Redlihs, Videll, Darziňš - Gillies, McMillan, Marenis - Gegeris, Batna, Meija - Lipsbergs, Džeriňš. Pavlovs

Slovan: Štěpánek (43. Vojvoda) - Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Boldižár, Švarný - Jeglič, M. Sukeľ, Liška - Bailey, Taffe, Chipchura - Baranov, Buc, M. Sloboda