Slovan doma podľahol favorizovanému CSKA Moskva, hetrik Kaprizova

BRATISLAVA 11. februára (SITA) - Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom pondelkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď pred vlastnými fanúšikmi prehrali s favorizovaným ruským tímom CSKA Moskva 1:4. Zverenci trénera Vladimíra Országha predtým pred vlastnými fanúšikmi dvakrát vyhrali, tentokrát však ťahali za kratší koniec.

Slovan poslal do vedenia premiérovým gólom v KHL mladík Jegor Baranov, no za hostí vzápätí odpovedal Sergej Andronov a v 42. min Kirill Kaprizov zariadil pre Moskovčanov najtesnejší náskok. Kaprizov potom pridal aj poistku a ten istý hráč skompletizoval hetrik v prvej presilovke CSKA v 51. min.

V tejto sezóne odohral Slovan v KHL už 57 duelov a nazbieral v nich 31 bodov, suverénne najmenej spomedzi všetkých účastníkov súťaže. "Belasí" v stredu 13. februára o 18.30 h absolvujú posledný domáci zápas v tejto sezóne, zmerajú si sily s bieloruským Dinamom Minsk.

HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Góly: 37. Baranov (Chipchura, Švarný) - 38. Andronov (Kaprizov, Scott), 42. Kaprizov (Grigorenko, Vey), 45. Kaprizov (Grigorenko, Robinson), 51. Kaprizov (Vey)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Vasiliev - Ivanov, Lazarev (všetci Rus.), 6788 divákov

Zostavy:

Slovan: Štěpánek - Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný - Jeglič, M. Sukeľ, Liška - Červený, Taffe, Chipchura - Bailey, Buc, M. Sloboda - Baranov

CSKA: Johansson - Blažijevskij, Nesterov, Pašnin, Robinson, Naumenkov, Marčenko, Romanov - Kaprizov, Vey, Grigorenko - Scott, Andronov, S. Kalinin - Šalunov, Telegin, Slepyšev - Mamin, Tolčinskij, Karnauchov

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej s minimom šancí na oboch stranách. Slovan v nej nevyužil presilovku pri vylúčení S. Kalinina, domáci nepochodili ani v početnej výhode v závere prvej a v úvode druhej časti.

Nevábivý hokej pokračoval aj v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej "belasí" neuspeli v ďalších dvoch presilovkách. V rovnovážnom stave v 28. min delovku obrancu Jánošíka zneškodnil brankár Johansson, na opačnej strane Grigorenkov pokus kryl Štěpánek. Domáci priaznivci sa dočkali v 37. min, keď mladík Baranov po prihrávke od Chipchuru pohotovo zakončil a poslal Slovan do najtesnejšieho vedenia. Z náskoku sa domáci tešili len 68 sekúnd, keďže Andronov využil prihrávku Kaprizova spoza bránky a bolo 1:1.

Ruský tím sa dostal do najtesnejšieho náskoku v 42. min zásluhou Kaprizova a jeho strely z otočky z ostrého uhla, ten istý hráč o tri minúty neskôr tečoval pokus Grigorenka a Moskovčania viedli 3:1. Svoju prvú presilovku hostia využili už po dvoch sekundách, trest pre kapitána Sersena "zrušil" Kaprizov a skompletizoval hetrik. V závere sa už skóre nezmenilo napriek šanciam oboch tímov.

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Slovana): "Chlapci na ľade bojovali a nechali tam všetko. V tretej tretine nám dochádzali sily a bol viditeľný rozdiel v kvalite. S výkonom som spokojný, čo ocenili aj ľudia po zápase."

Igor Nikitin (tréner CSKA): "Začali sme zle, ale v tretej časti sme sa vrátili k našej hre. Vtedy sme plnili to, čo sme si predsavzali a získali dva body."

Jegor Baranov (útočník Slovana, premiérový gól v KHL): "Z premiérového zásahu v lige som sa tešil, ale vydržalo mi to len dve striedania, kým sme nedostali vyrovnávajúci gól. Teším sa, že som dal gól do siete CSKA Moskva, keďže som jeho odchovanec. Náskok sme si dlho neudržali, pretože prišla strata koncentrácie. Musíme sa naplno sústrediť celých 60 minút."