Slovan delilo od bodu v Moskve 12 sekúnd, s CSKA prehral 2:3

MOSKVA 25. septembra (SITA) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali na ľade CSKA Moskva 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) v pondelkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy.

Slovanistov delilo od zisku minimálne bodu 12 sekúnd, ale v čase 59:48 min po chybe amerického obrancu Nicka Eberta skóroval domáci obranca Ivan Telegin.

Hráči Slovana mali skvelý nástup do zápasu, keď sa dostali do vedenia už v 4. min zásluhou Tomáša Hrnku. Počas presilovky svojho tímu bekhendom dorazil puk do bránky. V 8. min domáci vyrovnali, presadil sa Roman Ľubimov. V 26. min poslal CSKA do vedenia 2:1 Valerij Ničuškin, ktorý sa pohral s obrancom Slovana Tommy Taimim a skóroval - 2:1. V 45. min vyrovnal na 2:2 Kanaďan Simon Després a vyzeralo to na predĺženie. Dvanásť sekúnd pred koncom rozhodol o triumfe domácich už spomenutý Telegin. Hokejisti Slovana prehrali siedmykrát z ostatných ôsmich zápasov.

Slovan je po 14 zápasoch na 12. priečke tabuľky Západnej konferencie so ziskom 12 bodov. Najbližší zápas odohrajú "belasí" pred vlastnými fanúšikmi proti Viťazu Podoľsk v stredu 27. septembra o 19.00 h, začnú tým šesťzápasovú domácu šnúru.

CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 8. Ľubimov (Telegin, Andronov), 26. Ničuškin (Petrov), 60. Telegin - 4. Hrnka (Smoleňák), 45. Després (Řepík, Kašpar)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Cyplakov, Ibatulin (obaja Rus.), 3 077 divákov

Kompletné štatistiky zo zápasu

Zostavy:

CSKA: Johansson - Robinson, Kiselevič, Naumenkov, Nesterov, Sergejev, Pašnin, Ožiganov - Platt, Grigorenko, Scott - Kaprizov, Šalunov, Šumakov - Petrov, Popov, Ničuškin - Ľubimov, Andronov, Telegin
Slovan: Mazanec - Després, Meszároš, Švarný, Taimi, Voráček, Ebert, Bačík, Boldižár - L. Kašpar, Colby Genoway, Řepík - A. Šťastný, J. Mikúš, Skalický - Smoleňák, Hrnka, Buchtele - Michal Hlinka, Sádecký, Ščerbatov

Hlas:

Miloš Říha (tréner Slovana Bratislava): "Zaslúžili sme si bodovať. V prvej tretine sme ustáli veľký tlak CSKA. Od druhej tretiny sme so súperom vyrovnali krok. Potvrdilo sa - nedáš dostaneš - my sme šance mali, no neskórovali, domáci, naopak, áno. V závere sa stala chybička, ktorá by sa stávať nemala. Mali sme si to ustrážiť. Chlapcov však chcem pochváliť za prístup a disciplínu."