Slovan Bratislava zvíťazil v Kazani, u súperov vyhral už tri zápasy v rade

KAZAŇ 19. januára (SITA) - Hráči Slovana Bratislava si pripísali tretie víťazstvo v rade na ľade súperov, v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) získali tri body za piatkový triumf 4:2 v Kazani.

Zverenci trénera Eduarda Zankovca v zápase otočili z 0:1 na 4:1, potom súperovi dovolili už len skorigovať.

Skóre stretnutia otvoril v 12. min Arťom Lukojanov, no vzápätí sa podarilo vyrovnať obrancovi Michalovi Sersenovi. V druhej časti síce mali domáci streleckú prevahu, ale góly dával Slovan - Andrej Meszároš poslal v 35. min hostí do vedenia a o 38 sekúnd neskôr skóroval aj Tomáš Hrnka. V úvode III. tretiny sa gólovo presadil aj Zach Boychuk, v ďalšom priebehu sa Kazani podarilo už len znížiť presným zásahom Alexandra Svitova.

Po piatku má bratislavský klub na svojom konte 55 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu stále patrí predposledná 12. pozícia. Pred viac ako týždňom Slovan prišiel aj o matematickú šancu na prienik do play-off.

Najbližšie sa Slovan Bratislava predstaví v nedeľu 21. januára na ľade Ufy. Doma odohrajú "belasí" už len jeden zápas, vo štvrtok 1. marca privítajú Dinamo Minsk.

Ak Bars Kazaň - HC Slovan Bratislava 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 12. Lukojanov (M. Gluchov), 50. Svitov (A. Markov) - 16. Sersen, 35. Meszároš (J. Mikúš, Řepík), 35. T. Hrnka, 41. Z. Boychuk (Řepík, Meszároš)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Ščerbatov (Slovan) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašilov, Judakov - Ivanov, Lazarev (všetci Rus.)
počet divákov: 5449

Kompletné štatistiky zo zápasu.

Zostavy:

Kazaň: Garipov - Ľamkin, Ohtamaa, A. Markov, Manuchov, Batyršin, Tokranov, Sidorov - Gluchov, Lukojanov, Potapov - Klinkhammer, S. Galijev, Lander - V. A. Tkačov, Azevedo, Sekáč - Svitov, Glinkin, Burmistrov

Slovan: Štěpánek - Meszároš, Sersen, Bačík, Després, Černý, T. Voráček, Hedera - Řepík, J. Mikúš, Z. Boychuk - Colby Genoway, Viedenský, Garbutt - Marek Sloboda, T. Hrnka, Skalický - Marek Hecl, Réway, Ščerbatov - Sádecký