Slovan Bratislava ukončil sériu piatich nezdarov, v Novosibirsku triumfoval po predĺžení

NOVOSIBIRSK 9. októbra (SITA) - HC Slovan Bratislava ukončil päťzápasovú sériu nezdarov, v utorňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) triumfoval v Novosibirsku nad domácim Sibirom 2:1 po predĺžení.

Skóre otvoril v 13. min zámorský útočník "belasých" Chad Rau, ktorý doviedol do úspešného konca individuálny protiútok. V 56. min zarmútil trénera Vladimíra Országha i jeho zverencov Maxim Kazakov, ktorého dorážka z ťažkého uhla prekvapila Marka Čiliaka a vyrovnal na 1:1. O triumfe hostí rozhodol v predĺžení počas presilovej hry delovkou z pravého kruhu obranca Éric Gélinas.

Slovan sa najbližšie predstaví v Balašiche, kde vo štvrtok od 18.30 SELČ nastúpi proti Avangardu Omsk. "Belasí" sú po šestnástich odohraných zápasoch na poslednom 12. mieste Západnej konferencie so ziskom 10 bodov.

Sibir Novosibirsk - HC Slovan Bratislava 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 56. Kazakov (V. Komarov) - 13. Rau (Baranov, Švarný), 65. É. Gélinas (Taffe)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ravodin, Sidorenko - Sazonov, Streľcov (všetci Rus.)
počet divákov: 5211

Zostavy:

Novosibirsk: Krasikov - Alexejev, Loginov, Vorobej, Piganovič, I. Morozov, Demidov, Savčenko - Sajustov, Bertrand, Dugin - Michajlov, Kazakov, Šarov - Romancev, Tkačenko, Šaškov - Pešechonov, Bodrov, V. Komarov - Jakovlev
Slovan: Čiliak - Sersen, É. Gélinas, Meszároš, Grman, Klok, A. Jánošík, Švarný, Bačík - Řepík, Taffe, Červený - Liška, M. Sukeľ, Virta - P. Lamper, Bailey, Lunter - Baranov, Chipchura, Rau

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):

Vladimír Országh (tréner Slovana): "Po sérii prehier je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Nastúpili sme proti súperovi, ktorý hral vo svojich predchádzajúcich stretnutiach veľmi dobre. Chalani zblokovali veľa pukov, ubránili sme oslabenia, rozhodli sme napokon až v predĺžení počas presilovky, ktoré nám, paradoxne, celý zápas nešli. Sme radi za toto víťazstvo, potrebovali sme ho z psychickej stránky, chceme sa od neho odraziť do ďalších duelov."

Marek Čiliak (brankár Slovana): "Ubojovali sme to. Konečne sme vyhrali, máme dva body, a tak je už celkom jedno, ako tá hra počas zápasu vyzerala. Práve takýto vybojovaný zápas sme potrebovali vyhrať. Dnes som sa v bránke cítil dobre, triafalo ma to tam, takže panuje celková spokojnosť."

Éric Gélinas (obranca Slovana, autor víťazného gólu): "Máme za sebou náročné obdobie, počas ktorého sme prehrali niekoľko zápasov. Mali sme spolu niekoľko mítingov, ktorých kľúčovou myšlienkou bolo, že sa musíme vrátiť k jednoduchej hre. Proti mužstvu ako Sibir to musíme ubojovať. Vedeli sme, že musíme tvrdo pracovať počas celých 60 minút a kedykoľvek sa nám naskytne šanca zaútočiť, tak sa ju snažiť využiť. Z nášho pohľadu to bol vydarený zápas. Ubránili sme zopár dôležitých oslabení, dali sme víťazný gól v presilovke, zblokovali sme niekoľko striel súpera, každý hráč svojím dielom prispel k tomuto víťazstvu. Je to pre nás veľmi cenný triumf."