Slovan Bratislava doma podľahol Jokeritu Helsinki

BRATISLAVA 30. decembra (SITA) - Hráči Slovana Bratislava po dvoch domácich víťazstvách neuspeli v nedeľňajšom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pred vlastnými fanúšikmi, fínskemu Jokeritu Helsinki podľahli 1:3.

Zverenci trénera Vladimíra Országha v nedeľu počas väčšej časti duelu ťahali za kratší koniec. V úvode decembra Slovan prehral s rovnakým súperom na jeho ľade 0:3. Nedeľňajšie zásahy "žolíkov" dosiahli Jesse Joensuu, v presilovke Sakari Manninen a do prázdnej bránky Nicklas Jensen, za Slovan skóroval štyri sekundy pred treťou sirénou Kyle Chipchura.

Jediný slovenský zástupca v KHL je po 45 odohraných zápasoch na priebežnom predposlednom 11. mieste Západnej konferencie. Slovan najbližšie nastúpi na ľade Severstaľu Čerepovec v piatok 4. januára 2019.

HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 60. Chipchura (Grman) - 19. Joensuu (A. Grant, Norman), 28. Manninen (Lepistö, Platt), 60. N. Jensen (Manninen)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Lavrentiev - Sadovnikov, Sazonov (všetci Rus.)
počet divákov: 9742

Zostavy:

Slovan Bratislava: Čiliak - A. Jánošík, Sersen, Grman, Klok, É. Gélinas, Bačík - Rau, Taffe, Ch. Bailey - M. Lunter, M. Sukeľ, Červený - Lamper, Buc, Chipchura - Jeglič, T. Hrnka, M. Sloboda
Jokerit: Kalninš - Lepistö, Kivistö, A. Grant, Stollery, O. Lauridsen, J. Jensen, Lööv - O'Neill, Norman, Joensuu - N. Jensen, Manninen, Vesalainen - Moses, Regin, Platt - Wärn, Pihlström, Mäki

V prvej dvadsaťminútovke boli nebezpečnejší hostia a už v 2. min musel zasahovať brankár Čiliak. Uspel rovnako aj v 16. min pri šanci Lauridsena, no 19. min sekundu po návrate É. Gelinasa z trestnej lavice ho prekonal Joensuu tečom strely Granta.

V druhej tretine nevyužil šancu na vyrovnanie Červený a Manninen v presilovke poslal Jokerit do dvojgólového náskoku, keď Čiliakom odrazenú strelu usmernil za chrbát domáceho brankára. Vo vlastnom oslabení potom nepochodil Lamper a v závere druhej časti ani M. Sukeľ.

V 45. min trafil hosťujúci Manninen len hornú žŕdku a v závere Normanovu šancu zneškodnil Čiliak. Tretí gól hostí dal N. Jensen gólom do opustenej bránky Slovana. Domáci fanúšikovia sa dočkali štyri sekundy pred koncom duelu, čisté konto Kalninšovi zmaril Chipchura.