Slovák zabudol na krivdy z minulosti. Do Košíc príde ako čerstvý tatino

V sezóne 2012-13 patril Marek Slovák medzi lídrov tímu HC Košice a po 49-bodovej základnej časti nazbieral v šestnástich play-off zápasoch desať bodov. V úvode nasledujúceho ročníka ho však „Oceliari“ úplne odpísali a presunutím na farmu do Bardejova ponížili. Vykúpením z trápenia bol až odchod do prvoligovej Žiliny a po následnom návrate do rodnej Nitry to bol opäť bodonosný útočník, ktorý patril vždy medzi extraligovú elitu.

Napriek krivde spred siedmich rokov však 32-ročný Slovák na košický hokej nezanevrel a svojmu bývalému spoluhráčovi a súčasnému športovému manažérovi Košíc Gabrielovi Spilarovi povedal áno.

Mal som 25 rokov a moja kariéra sa iba rozbiehala. Teraz som už vyzretejší a všetko sme si vysvetlili. Viem veľmi dobre, že Gabo a ani terajšie vedenie s tým nemalo nič spoločné. Hoci to teda nebola najkrajšia spomienka, dali sme to opäť dohromady,“ rozhovoril sa Marek Slovák po oznámení podpisu ročnej zmluve s klubom zo Steel arény.

Na východ Slovenska mieri po vydarenej sezóne v Nitre, kde zaznamenal 54 bodov v 55 zápasoch.

„Poviem úprimne, boli to dlhšie rokovania a z mojej strany tam bolo menšie váhanie. S priateľkou sme zvažovali hlavne fakt, že sa o mesiac stanem otcom a rozmýšľali sme, či by nebolo lepšie ostať doma.  Napokon sme to však dotiahli do zdarného konca a teším sa na novú výzvu,“ pokračoval nitriansky odchovanec, ktorý je pripravený vrátiť HC Košice na správnu cestu. „Viem, že Košice majú za sebou pár neúspešných sezón a naposledy chýbali v play-off. Vízia pre nový ročník ma však zaujala a hoci som mal aj iné ponuky, rozhodol som sa Gabiho ponuku prijať.“

„Oceliari“ s ním počítajú ako s jedným z lídrov. Svedčia o tom i slová Gabriela Spilara. „Mareka netreba špeciálne predstavovať. Je to skvelý hokejista, ktorý prinesie nášmu útoku rýchlosť, kreativitu a veríme, že aj produktivitu.“

Slovák by mal mať automaticky miesto v jednom z prvých dvoch útokov a priestor na svoju kreativitu dostane aj v presilových hrách.

„Po tých bodových sezónach sa to odo mňa očakáva, ale všetci štartujeme z rovnakej čiare. Pozícia v tíme bude odrazom formy. Ja však samozrejme verím, že nadviažem na poslednú sezónu v Nitre a snáď to bude ešte lepšie,“ zaželal si útočník,  ktorý sa ku košickému tímu pripojí koncom júla. „Dovtedy sa budem pripravovať individuálne a povenujem sa rodinke. Nie je tajomstvom, že čakáme chlapca a do Košíc by sme chceli prísť všetci spolu.“

V prípade košického klubu platí, že to najhoršie by už mal mať za sebou. Hokejisti od Hornádu sa po dvadsiatich rokoch nedostali do play-off, no teraz budujú opäť silný tím.

„Pre Gaba je to ťažká úloha. V pozícii manažéra je nováčikom a storočnica si pýta úspech. Ak mu však vyjdú všetky želané príchody, tak vyskladá silný tím. Potom to bude samozrejme na nás hráčoch,“ dodal optimisticky naladený Marek Slovák.

 


Súvisiace články