Slováci trénovali v Drážďanoch už aj s Rybárom a Cingeľom

DRÁŽĎANY (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi cez víkend na druhý dvojzápas série prípravných stretnutí pred majstrovstvami sveta Euro Hockey Challenge. Zverenci trénera Craiga Ramsayho podľahli pred týždňom Švédom 3:6 a 1:7. Tentokrát ich čakajú finalisti uplynulého olympijského hokejového turnaja Nemci.

Slováci sa v piatok presunuli z Piešťan, kde mali tréningový kemp, do nemeckých Drážďan. Ešte na Slovensku sa k tímu pripojil brankár Patrik Rybár a v Prahe pristúpil do autobusu Lukáš Cingeľ. Obaja sú hráčmi Hradca Králové a po vypadnutí v semifinále playoff českej najvyššej súťaže sa pripojili k reprezentácii a mali by nastúpiť aj proti Nemcom. “Boužiaľ playoff nevyšlo podľa predstáv našich ani podľa predstáv tímového manažmentu. Chceli sme viac, ale taký je hokej. Teraz mám pred sebou novú, reprezentačnú kapitolu, tak dúfam, že sa mi bude dariť lepšie,” povedal gólman Patrik Rybár.

Po príchode tak celý káder absolvoval tréning na ľade, i keď mal za sebou náročnú osemhodinovú cestu. “Ja osobne som nebol päť dní na ľade, takže lapam po dychu, keďže na tréningu sme si trošku zakorčuľovali. Ale rýchlo do toho nabehnem a bude to dobré,” povedal s úsmevom na tvári tesne po večernom tréningu v Drážďanoch Lukáš Cingeľ.