Slováci protagonistom skoršieho štvrťfinále, proti Švédom v bielych dresoch

MAGNITOGORSK (SZĽH) – Reprezentácia do osemnásť rokov včerajším stretnutím proti Rusku, v ktorom podľahla 5:6 po samostatných nájazdoch, ukončila svoje pôsobenie v základnej skupine na majstrovstvách sveta v Čeľabinsku a Maginotogorsku. Zverenci Viliama Čacha so ziskom siedmich bodov skončila v tabuľke na treťom mieste a vo štvrťfinále tak vyzve Švédsko.

O definitívnom zložení štvrťfinálovým dvojíc rozhodli až posledné zápasy v oboch skupinách, keďže oba večerne zápasy boli priamymi súbojmi o prvé miesto v skupine A, respektíve o druhé miesto v skupine B. Keďže Švédi podľahli Kanade 2:3 po predĺžení, tak vo svojej skupine obsadili druhé miesto, čo ich v pavúku turnaja postavilo práve proti slovenskej reprezentácií. 

Definitívny rozpis štvrťfinálových zápasov bol následne predložený na zasadnutí direktoriátu majstrovstiev. Podľa rozpisu zápasov odohrajú Slováci svoj zápas vo štvrtok, 26. apríla o 12.30 hod. slovenského času (15.30 hod. miestneho času).

Slováci sa na svoj štvrťfinálový duel museli sťahovať z Čeľabinsku do Magnitogorsku, čo bolo známe už po skončení zápasu Fínsko – Rusko, keďže práve v ňom Fíni spečatili prvé miesto v skupine, ktoré im zabezpečovalo miestenku vo štvrťfinále hranom v Čeľabinsku. Druhé štvrťfinále v Čeľabinsku zaobstarajú Rusi, ktorí si už pred šampionátom vyhradili právo hrať štvrťfinálový zápas v Čeľabinsku od 19.30 hod.

Viliam ČachoViliam Čacho

Celý hráčsky káder „osemnástky“ v stredu o 9.00 hod. opustil Čeľabinsk a po zhruba päťhodinovej ceste autobusom dorazil do Areny Metallurg, domovského stánku družstva KHL Metallurg Magnitogorsk, kde už ich čakala časť realizačného tímu, ktorý odišiel spolu s výstrojom a technickým vybavením z Čeľabinsku o dve hodiny skôr než hráči. 

Slovákov čaká v stredu večer od 19.30 hod. do 20.45 hod. jedna tréningová jednotka. Štvrtkové ranné rozkorčuľovanie pred zápasom pôvodne naplánované od 7.30 hod. do 8.00 hod. sa tréneri rozhodli zrušiť. 

Švédske družstvo vzhľadom na lepšie postavenie v základnej skupine bude vo štvrťfinále vedené ako domáce družstvo, čím získalo právo voľby farby dresov. Keďže sa rozhodli pre modré dresy, tak Slováci aj vo svojom piatom vystúpení na majstrovstvách sveta v Rusku nastúpia v bielej sade dresov.