Slováci pri premiére medzi elitou na MS v parahokeji na 8. mieste

OSTRAVA - Slovenskí parahokejisti prehrali v stredajšom zápase o 7. miesto na MS v Ostrave s Talianskom 0:4. Pri svojom prvom vystúpení medzi elitou tak obsadili 8. miesto, o ich zostupu už bolo rozhodnuté dávnejšie.

Slováci nenadviazali na predchádzajúci triumf nad týmto súperom 3:1. Už v 9. minúte prvej tretiny prehrávali 0:3. Taliani boli veľmi efektívni a využili všetky príležitosti. V druhej tretine pri oslabení o dvoch hráčov Slováci inkasovali štvrtýkrát.

 

 

B-skupina MS parahokejistov v Ostrave, o 7. miesto:

SLOVENSKO – Taliansko 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Góly: 2. Larch, 5. Rosa, 9. Macri, 19. Planker.

Vylúčení: 4:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Slovensko: Lepáček – Štít, Kaščák, Ferenčík, Fojtík – Joppa, Ligda, Stašák, Korman, Večerek, Turic

 

Hlasy po zápase (zdroj SPV):

Martin Joppa, útočník SR: “Takto sme sa určite nechceli rozlúčiť s A-kategóriou. Prvú tretinu sme prespali, hlavne tých prvých 7–8 minút bolo zlých. V ďalšom priebehu sme zlepšili aspoň defenzívu a už sme ich nepúšťali do šancí. Žiaľ, v útoku sme nedokázali nič vymyslieť. Ale pokiaľ nebudeme brať do úvahy dnešný zápas, môžeme byť s našim vystúpením spokojní. Bola to výborná skúsenosť zahrať si medzi elitou. Odohrali sme tu kvalitné zápasy a užili sme si to. Je nám ľúto, že sa teraz musíme vrátiť do béčka, ale verím, že sa čo najskôr vrátime. Už aj s ďalšími chalanmi, ktorých potrebujeme zapracovať, lebo dohrávať zápasy so siedmymi – ôsmimi hráčmi sa už na takejto úrovni nedá“.

Radoslav Bielečka, tréner SR: "Odohrali sme tu štyri kvalitné a ťažké zápasy so súpermi, ktorí majú históriu aj kvalitu. Bola to pre nás veľká škola. My za tých pár rokov chceme strašne veľa stihnúť, ale jednoducho niektorá etapa sa nedá preskočiť. Dúfam, že nás to v budúcnosti posunie vpred a progres bude pokračovať. Potrebujeme zlepšiť veľa vecí – od korčuľovania cez herné činností jednotlivcov až po kombinácie. Máme teda na čom robiť a tento šampionát nám to jasne ukázal. To sú všetko pozitíva, ktoré nám účinkovanie v Ostrave prinieslo. Za negatívum považujem dnešnú prvú tretinu, kde nám úplne chýbala koncentrácia. Neviem čo sa stalo, musíme si to spolu rozobrať."